Teknoloji

Dell XPS 15 ve XPS 17 modelleri yanlışlıkla sızdı

dell xps 15 ve xps 17
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Söz konusu Windows dizüstü bilgisayarlar olduğunda, Dell XPS 13 en iyi modellerden bir tanesi. Ancak XPS 15 ve XPS 17 modelleri için heyecanlandırıcı güncellemeler yolda gibi görünüyor. Sızıntılar ortaya çıktığına göre bu ürünlerin resmi duyurusu da ilerleyen haftalarda gerçekleştirilecektir.

Bir Reddit kullanıcısı tarafından sızdırılan fotoğraf, Dell’in yakında çıkacak XPS 15 ve XPS 17 modellerinin şirketin Precision dizüstü bilgisayar modelleri bölümünde göründüğünü gösteriyor.

Dell’in XPS 15 modelini 13 inçlik modeliyle birlikte güncellemesi bekleniyordu. Daha büyük boyutlu XPS 17 modelini ise ilk kez görme fırsatı elde ediyoruz. Bu modelin dedikoduları neredeyse bir yıldır ortalıkta dolaşıyordu. Söz konusu görsel Dell’in web sitesinden çoktan kaldırılmış olsa da, u/WesolyKubeczek çoktan bir ekran görüntüsü almayı başarmış.

Yukarıdaki fotoğrafın sağındaki dizüstü bilgisayarlar 2020 model XPS 15 ve XPS 17 modellerini gösterirken, biraz daha altta kalan iki bilgisayar ise Dell’in Precision serisine eklenecek yeni modeller gibi görünüyor. Eğer fotoğrafa yakından bakarsanız, neden böyle düşünüldüğünü anlayabilirsiniz. Solda, kapağı hafif açık duran bilgisayarda sayısal tuş takımı var ki, geçmişte hiçbir XPS modelinde böyle bir bileşen görmedik. Precision serisi modellerinde portlar kasanın önüne daha yakındır. XPS 15 ve 17’de ise portlar arkadadır. Bunun nedeni XPS’in lojik devresinin, büyükçe piline yer açmak amacıyla arkaya daha yakın yapılmasıdır. Ayrıca Precision bilgisayarlar biraz daha kalın.

Özellikler bakımından bu görsel herhangi bir şekilde şaşırtıcı bilgi sunmuyor. Ancak şüphe edilen bazı noktaları doğruluyor. Resimdeki XPS bilgisayarlarında tek bir USB-A portu bile görünmüyor ki, üst sınıf kompakt modellerde bu eğilim giderek artıyor. Aslında Dell, XPS 13’ün 2020 modelinde USB-A portunu çoktan kaldırmıştı. Dell’in özel güç portunun olmaması da bu modellerin USB-C üzerinden şarj edileceğini gösteriyor.

Fotoğrafta XPS 17 modelinin kenarında tam boyutlu SD kart yuvasının olduğunu gösteriyor. Ayrıca klavyelerin her iki tarafında da üste bakan hoparlörler var. XPS 15’in trackpad’i selefinkinden biraz daha büyük görünüyor. Aynısı yön tuşları için de geçerli. Her iki model de gayet hoş görünüyor, neredeyse çerçevesiz ekran tasarımları da XPS 13’ten alınmış gibi görünüyor.

Sızıntıyı gördüğümüze göre, Dell’in XPS 15 ve XPS 17 modellerini tanıtmasının an meselesi olduğunu düşünüyoruz.

İLGİLİ HABERLER