Manşetler

Dell XPS 15 güçlü performans vaadi ve manyetik klavyeyle geliyor

dell xps 15
Görsel: The Verge

Dell XPS 13’ü CES 2018 başlamadan önce gözler önüne çıkarmıştı. Şirket, dizüstü bilgisayarın 15 inçlik versiyonunu da CES 2018’de tanıttı. Dell XPS 15, 13 inçlik versiyonuna kıyasla daha güçlü olan bileşenleri ve ilginç özellikleriyle dikkat çekiyor.

XPS 15’in en dikkat çekici yönü olarak klavyesi ön plana çıkıyor. Klavye ilk bakışta sıradan gibi görünse de, altında mıknatıslardan yararlanan yeni bir teknoloji yatıyor. Tuşlar fiziksel yerlerini korumaya devam etse de, hemen altlarında bulunan mıknatıslar geri bildirimi sağlıyor. Tuşların geri tepme gücünü bu yöntemle kontrol eden Dell, tuşlar için 0.7 mm. alanın mümkün kıldığından daha derin bir hissiyat sağlıyor. Yeni manyetik klavyeyi deneyenler, kullanım hissinin son derece “normal” olduğuna dikkat çekiyor.

Görsel: The Verge

XPS 15, yüksek performans vaadiyle de adından söz ettirecek gibi görünüyor. 13 inç ekranlı XPS’te Intel’in düşük güçlü işlemcilerini tercih eden Dell, XPS 15’te tercihini daha güçlü işlemcilerden yana kullanıyor. XPS 15, AMD’nin yerleşik grafik kartını barındıran 65 watt Intel yongasını taşıyor. Söz konusu yonga, Intel’in yüksek güçlü işlemcilerini ve AMD’nin Radeon markası altındaki yüksek performanslı grafik çözümlerini birleştiriyor. Böylelikle XPS 15, hem genel performans hem de grafik performansı bakımından önemli bir avantaj kazanıyor.

Görsel: The Verge

Kullanıcılar XPS 15 için Intel’in Core i5 veya i7 işlemcilerinden birini seçebilecek. Bellek konusunda da 8 veya 16 GB RAM arasında tercih yapabilecek. Ekran çözünürlüğü için 1080p ve 4K olmak üzere iki seçenek sunulurken, depolama seçenekleri de 128 GB’den 1 TB SSD’ye kadar uzanıyor. XPS 15’in dört adet USB-C girişinden iki tanesi Thunderbolt 3 desteği sunuyor. MicroSD kart okuyucusu ve kulaklık jakı da bulunan XPS 15, kalem desteği de sunuyor. Ancak dizüstü bilgisayarın kutusundan kalem çıkmayacağını belirtmek gerekiyor.

Dell XPS 15 ilkbaharda satışa sunulacak

Yeni Dell XPS 15, önümüzdeki ilkbaharda raflarda olacak. Dizüstü bilgisayar, yurt dışında 1299.99 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

İLGİLİ HABERLER