Teknoloji

Dell XPS 13’ün Ubuntu Linux versiyonunu satışa sundu

dell-xps-13-ubuntu-150415

Dell’in bu yılın başlarında çıkardığı, neredeyse çerçevesiz ekranıyla bir hayli çekici görünen XPS 13 modeli kompakt boyutları, etkileyici tasarımı ve hızlı performansıyla beğeni kazanıyor. Ancak Windows işletim sistemini tercih etmeyenler için Dell, şimdi bir alternatif sunuyor, o da Linux.

Project Sputnik ile birlikte Linux platformuna olan bağlılığını bir kez daha dile getiren Dell, 13 inç ekranlı dizüstü bilgisayarın Ubuntu tabanlı geliştirici versiyonunu duyurdu. Doğal olarak Linux seçeneğini tercih eden kullanıcılar için de çeşitli konfigürasyon seçenekleri bulunuyor, bunların yurt dışı fiyatları da yapılan seçime bağlı olarak 949 ila 1849 dolar arasında değişiyor.

Dell, XPS 13’ün ocak ayındaki çıkışından bu yana geliştiricilere özel bir versiyonun çıkarılmasına yönelik fikrin var olduğunu, ancak insanların alabileceği en iyi seçeneğin sunulduğundan emin olunması için bir süre beklendiğini kaydetti. Touchpad ve tekrarlanan tuş vuruşlarıyla ilgili bazı sorunların bulunduğunu, bunların da çözüme kavuşturulmasının biraz zaman aldığı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER