Teknoloji

Yeni Dell XPS 13 kir tutmuyor

dell xps 13
Görsel: The Verge

Dell XPS 13 tasarımında beklenen değişikliği sonunda, kısmen de olsa, gerçekleştirdi. Şirket, beğenilen dizüstü bilgisayarının görüntüsünü, tasarımını ve girişlerini üç yıl boyunca değiştirmemeyi seçmişti.

Sonunda bu inadından vazgeçen Dell; yeni XPS 13’te biraz yenilenmiş bir kasa, altın sarısı ve beyazın birleşiminden oluşan bir renk seçeneği ve yenilenmiş girişler sunuyor. Yeni kasa, kir tutmamasıyla da dikkat çekiyor.

Yeni XPS 13 ile eski XPS 13 arasındaki farkları bir bakışta görmek pek kolay değil. Dell’in gerçekleştirdiği hamlenin, XPS 13’ün “ikisi bir arada” versiyonunda kullandığı tasarımı ana modele uygulamak olduğunu söylemek pek yanlış olmayacaktır.

Bu küçük değişikliklerle ortaya çok az daha ince ve hafif bir kasa çıkıyor. 1.5 cm. olan kasa kalınlığı 1.1 cm.’ye inerken, 91 gramlık bir hafifleme de sağlanıyor. Ekranın sol alt kısmındaki kamera, yeni modelde alt çerçevenin ortasına taşınıyor. Yeni XPS 13’te üç adet USB-C girişi bulunuyor.

USB-C’ye geçiş XPS 13’ün iki USB 3.0 girişini de kaybetmesine neden oluyor. Dolayısıyla USB 3.0 uyumlu aksesuarları bilgisayara bağlamak için adaptöre ihtiyaç duyuluyor. SD kart okuyucusunun yerini de microSD kart okuyucusu alıyor.

Yeni XPS 13’ün beyaz renkli bilek destek bölümü kirlenmeye oldukça müsait görünüyor. Dell ise bu bölümdeki lekelerin bir hafta içinde rahatlıkla çıkarılabileceğini belirtiyor.

Yeni Dell XPS 13 1000 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak

Yeni Dell XPS 13 için sekizinci nesil Intel Core i5 ve i7 işlemci seçeneği, 1080p veya 4K ekran seçeneği, 16 GB’ye kadar RAM ve 1 TB’ye kadar depolama seçeneği sunuluyor. Yeni XPS 13 modelleri, ABD’de bugün itibarıyla 1000 dolardan başlayan fiyatlarla raflardaki yerini almış durumda.

İLGİLİ HABERLER