Teknoloji

Dell XPS 12 Intel Core M5 ve 4K ekran seçeneğiyle çıkıyor

dell-xps-12-081015

Dell geçmişte çeşitli 2’si 1 arada tasarımları denemişti. Son denemelerden bir tanesi de dönen ekranıyla bir tablete dönüşen XPS 12’ydi. Biraz garip, ancak iddialı bu ürünün ardından Dell şimdi yeni bir XPS 12 modeliyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu seferki modelde ise mıknatıslar kullanılıyor.

XPS 12 minyatür bir dizüstü bilgisayar gibi görünse de, aslında tam olarak öyle sayılmaz. Microsoft’un yeni Surface Book’u gibi, bir yerleştirme istasyonu ve bundan bağımsız çalışabilir bir tablet bulunuyor. Dell 12.5 inç ekran kullanıyor ve tüketicilere 4K’yi de bir seçenek olarak sunuyor.

Mıknatısları kullanan Dell ekranın yerleştirme birimine kaydırılarak yerleştirilmesini sağlıyor. Bütün bileşenler tablet parçasına yerleştirilmiş. Mıknatıslar tablet ve klavyeli yerleştirme istasyonunun birbirine sağlam şekilde bağlanmasını ve normal bir dizüstü bilgisayar gibi işlemesini sağlıyor. Dell klavyeye ve izleme dörtgenine de ayrı bir önem varmış. Ada tipi tuşlar ve yüksek hassasiyetli izleme dörtgeni mevcut.

XPS 12’de USB Type-C portu da yer alıyor. Apple’ın sadece USB-C portuna yer vermesinden farklı olarak, Dell iki adet USB Type-C portu eklemiş. Böylelikle bir tanesiyle şarj ederken bir tanesini de başka cihazları bağlamak için kullanabilirsiniz. USB cihaz sahipleri için de bir tane adaptör kutuya eklenecek. Ayrıca kılıf isteyenler için de kutuda bir tane olacak. Bu arada Dell kapasitif ekran kalemi desteği de sunuyor, ancak kutudan kalem çıkmıyor. Ancak kılıfta kalemi yerleştirebilecek bir yuva da unutulmamış.

Dell XPS 12’de Intel’in en yeni Core M5 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemcinin Dell XPS 12’de optimum kullanıcı deneyimi için yeterli olduğu belirtiliyor.

Dell XPS 12’yi yıl sonuna kadar satışa sunmayı planlıyor. Bu ürünün iki farklı konfigürasyonu bulunacak, bunlardan ilki 999 dolarlık başlangıç fiyatına sahip olan, standart HD dokunmatik ekran, 128 GB dahili hafıza ve 8 GB RAM barındıran model olacak. 1299 dolarlık modelde ise 4K ekran, 256 GB dahili hafıza bulunacak. Her ikisi de 2.7 GHz Core M5 işlemciyle gelecek.

İLGİLİ HABERLER