Teknoloji

Dell XPS 11’de ultra inceliğin tablet modunun kullanımını artırmasını hedefliyor

Hem dizüstü bilgisayar hem de tablet olarak kullanılabilen dokunmatik ekranlı cihazlar yılın en popüler ürün formlarından biri olurken, yeni cihazlar da bu gruba katılmaya devam ediyor. Dell de 2013 model XPS 11 ile ”ikisi bir arada” olarak tanımlanabilecek bu segmente katkıda bulunmayı sürdürüyor. Şirket tarafından pazardaki en ince, en hafif ve en kompakt ”ikisi bir arada” bilgisayar olarak tanımlanan XPS 11, 1.1 kg. ağırlığa ve 11 ila 15 mm. arası bir kalınlığa sahip. Dönebilen dayanak düzeni ise XPS 11’in tablet formunda kullanımını kolaylaştırıyor.

dell-xps-11-031013

Dell’in kendi eeColor teknolojisi olan True Color görüntüleme özelliğiyle çalışan cihaz kullanıcılarına böylelikle hem iç hem de dış mekanlarda gerçek ve zengin renk deneyimini vadediyor. XPS 11’in kasası yoğun günlük kullanıma karşı dayanıklı olması için alüminyumdan yapılmış. İşin koruma kısmında alüminyum kasaya çizilmeye karşı dayanıklı Corning Gorilla Glass NBT eşlik ediyor.

Tıpkı üst sınıf XPS dizüstü bilgisayarlar gibi, XPS 11 de arkadan aydınlatmalı bir klavye barındırıyor. Dell, XPS 11’in tanıtımında cihazın tablet yönüne vurgu yapmayı tercih ederken, ultrabook seviyesindeki gücüne göndermeler yapmayı da unutmuyor.

İlgili >> SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER