Teknoloji

Dell Windows RT’ye olan bağlılığını sürdürüyor, yeni ARM cihazları için çalışıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Windows RT işletim sistemiyle çalışan ARM tabanlı cihazlar üreticiler nezdinde pek de ilgi görmüyor gibi görünüyor. Örneğin Samsung, x86 tabanlı uygulamaları çalıştıramamanın tüketicilerin kafasında yarattığı karışıklığı ve düşük talebi öne sürerek Windows RT cihazlarına uzak duruyor. Ancak Dell ise karşı cephede yer alıyor gibi görünüyor.

dell-logo-010213

Şirket Microsoft’un ARM tabanlı işlemcilerle uyumlu şekilde çalışan platformuna olan bağımlılığını tekrarladı, XPS10 tabletin yeni nesillerinin geliştirme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Dell Başkan Yardımcısı Neil Hand, şu anda işlerin umdukları noktadan daha geride olduğunu söyleyerek arzu edilenden düşük seyreden performansın altını çizdi, ancak söz konusu herhangi bir sistem üzerinde çalışan Windows olduğunda bunun uzun vadede bir problem olmaması gerektiğini kaydetti.

IDG News sitesinin haberine göre yenilenmiş tabletler daha hafif ve daha hızlı olacak. Ancak bu cihazların tam olarak hangi teknik özelliklerle sunulacağı şu an için netlik kazanmış değil.

İlgili >> IDG News Computerworld

İLGİLİ HABERLER