Teknoloji

Dell ve HP’nin ultrabook bilgisayarları 2012’nin ilk çeyreğinde çıkmış olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel’in gelecekte pazarın önemli bir segmenti hâline getirmeyi hedeflediği ince ve yüksek performanslı ultrabook dizüstü bilgisayar projesindeki ortakları arasında yer alan HP ve Dell’in planları internete sızdı. İki şirketin MacBook Air’a rakip olacak cihazlarını sırasıyla 2011’in son çeyreği ve 2012’nin ilk çeyreğinde çıkarması bekleniyor.

DigiTimes’ın tedarik zincirindeki kaynaklarından aldığı bilgilere göre Dell’in modeli 14 inç’lik ekrana sahip olacak. Her ne kadar bu cihazın teknik özellikleri hakkında bir bilgi açığa çıkmamış olsa da, cihazın CES 2012’de tanıtılması bekleniyor. Dell’in bu cihazın tasarımı için Wistron ile işbirliği yaptığı belirtiliyor. HP’nin ise ultrabook bilgisayarını geçen ay çıkarması bekleniyordu, ancak planlar sarkmışa benziyor. Bu cihaz hakkında da detaylar tam olarak ortaya çıkmış değil, ancak üretimi yapan Quanta Computer şirketinin ultrataşınabilir bilgisayarı 2011’in sonuna kadar hazır etmesi bekleniyor.

Intel’in ultrabook projesinde ASUS, Toshiba, Lenovo ve Acer da ortaklar arasında yer alıyor. Üstelik bu üreticilerden Lenovo’nun ultrabook’u IdeaPad U300s‘in Türkiye lansmanını yarın gerçekleştirmesi bekleniyor. Biz de yarın bu lansmanda olacağız ve bu yeni cihazla ilgili ayrıntıları sizinle paylaşacağız.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER