Teknoloji

Dell UltraSharp 40 ve 34 kavisli Thunderbolt monitörlerini tanıttı

dell ultrasharp

Dell dünyanın beş yıldızlı göz konforu sertifikasına sahip ilk 40 inç 5K monitörü olan Dell UltraSharp 40 Kavisli Thunderbolt Hub monitörünü (U4025QW) CES 2024’te gözler önüne çıkardı.

Üstün görsel kalitesiyle bilinen U4025QW, netlik ve etkileyici renkler arayan profesyoneller için geliyor. VESA DisplayHDR 600 sertifikalı bu ultra geniş kavisli monitör, 5K çözünürlükte (5120×2160) yüksek renk kontrastı ve ayrıntılar sağlayan IPS Black Panel teknolojisine sahip.

Göz sağlığını önceliklendiren Dell, TUV Rheinland ile iş birliği yapıyor. Dell’in UltraSharp monitörleri, göz yorgunluğu belirtilerini azaltmaya yardımcı olmak için göz konforuna yönelik yeni bir endüstri standardı olan TUV Rheinland beş yıldızlı göz konforu sertifikasına sahip ilk monitörler olarak pazarda yerini alıyor. Böylece Dell, üç önemli başarıyla bu yeni endüstri standardını karşılayan ilk şirket olarak öne çıkıyor. 

dell ultrasharp

Dell bu kapsamda daha akıcı ve keskin hareketli görseller sunmak üzere yenileme hızını iki katına çıkararak 60Hz’den 120Hz’e yükseltti. Ekran parlaklığının ve renk sıcaklığının ortam ışığının durumuna göre otomatik olarak ayarlanması için bir ortam ışığı sensörü entegre etti. Yapılan son araştırmalar, bu yeni özelliğin sabit parlaklığa sahip ekranlara kıyasla göz yorgunluğu belirtilerinin sıklığını yüzde 7 ile yüzde 17 oranında azaltabileceğini gösteriyor. Şirket aha gelişmiş bir LED arka ışık aracılığıyla zararlı mavi ışık maruziyetini önemli ölçüde azaltarak Dell ComfortView Plus’ı geliştirdi ve maruziyeti yüzde 50’den yüzde 35’in altına düşürdü. Araştırmalar, bu özelliğin 50 dakikalık bir arama görevi sonrasında göz yorgunluğu belirtilerini yüzde 8 oranında azaltabileceğini gösteriyor.

dell ultrasharp

Bu monitör, renk açısından kritik görevler için ideal olan yüzde 99 DCI-P3 / Display P3 renk alanına sahip. Kullanıcılar ayrıca Dell Renk Yönetimi yazılımıyla ekranlarındaki renkleri kolayca kalibre edebiliyor.Bağlantı seçenekleri bu monitörü diğerlerinden farklı kılıyor ve 140 W’a kadar güç dağıtımıyla tek kablo kullanımı için Thunderbolt 4 özelliğine sahip. Aynı zamanda RJ45 aracılığıyla 2,5 Gbps’de yüksek hızlı kablolu Ethernet bağlantısını, HDMI 2.1 FRL (Sabit Hız Bağlantısı) ve DisplayPort 1.4’ü destekleyerek görsel kaliteyi korurken kusursuz görüntü aktarımı sağlıyor. UltraSharp monitör, yalın bir estetik için yüksek kaliteli platin gümüş kaplamaya sahip olup öne bakan hızlı erişim bağlantı noktaları, haricî cihaz bağlantısını kolaylaştırıyor. Yeni Dell UltraSharp 34 Kavisli ThunderboltTM Hub Monitör (U3425WE), WQHD çözünürlük (3440×1440) ile satışa sunulacak ve TUV Rheinland beş yıldızlı göz konforu sertifikası, IPS Black teknolojisi ve Thunderbolt 4 bağlantısı (90 W’a kadar güç dağıtımını destekler) gibi özelliklere sahip olacak.

dell ultrasharp

Dell, daha sürdürülebilir malzemeleri hem üretim hem de paketleme yöntemlerine dâhil etme konusundaki kararlılığını önemli ölçüde artırdı. UltraSharp monitörlerini korumak için kullanılan ambalaj, yüzde 100 geri dönüştürülmüş ve/veya yenilenebilir içerikten üretiliyor, bu da 2030 Hedeflerine ulaşma yolunda atılmış önemli bir adıma işaret ediyor. Hem U4025QW hem de U3425WE monitörler, yüzde 85 tüketici sonrası geri dönüştürülmüş (PCR) plastik ve yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretiliyor. Bu monitörler, EPEAT Go tescilli olmasının yanı sıra EnergyStar ve TCO Certified Edge gibi en son çevre standartlarıyla da uyumlu. Dell, EPEAT Climate+ şampiyonu olup EPEAT Climate+ unvanını alan sektörün en geniş monitör portföyüne sahip.Bu ünvan, söz konusu ürünlerin sürdürülebilirlik ve emisyon azaltımı açısından sektörün en iyi uygulamalarını karşıladığı anlamına geliyor.

dell ultrasharp

Dell UltraSharp 40 ve 34 için ne kadar ödemek gerekecek?

Dell UltraSharp 40 Kavisli Thunderbolt Hub Monitör (U4025QW) ABD’de 27 Şubat’ta 2400 dolar karşılığında satışa sunulacak. Yine aynı tarihte piyasaya çıkacak olan Ultrasharp 34 Kavisli Thunderbolt Hub Monitör içinse 1020 dolar ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER