Teknoloji

Dell Stack ile tüm Windows 10 deneyimi tek bir cihazda buluşabilir

dell stack

dell stackGenellikle Twitter üzerinden geçtiği güvenilir ipuçlarıyla bilinen Evan Blass, Venture Beat sitesi üzerinden Dell ve Intel iş ortaklığıyla oluşturulması planlanan Windows 10 ürün ekosistemiyle ilgili bazı bilgiler paylaştı.

Blass, Dell Stack olarak bilinen proje üzerinde iki şirketin 2014 ortalarından itibaren çalışmaya başladığını kaydetti. Proje, 6.4 inç ekranlı bir mini tablet üzerine yoğunlaşırken, söz konusu cihazın dizüstü bilgisayar, masaüstü bilgisayar ve tablet bilişim deneyimlerini güçlendirmesi hedefleniyor.

Söz konusu cihaz ile tüm cihazların sunduğu işlevlerin tek bir üründe birleştirilmesi, böylelikle kullanıcıların verilerini birisinden diğerine taşıma zahmetinden kurtulması ya da tüm verileri buluta yükleyip daha sonra bir başka cihazdan kolaylıkla indirmesi amaçlanıyormuş. Farklı ekranlar arasında taşınacak tüm veriler sürekli tek bir Stack tablet üzerinde kalacak

Dell Stack Windows 10’un, Windows 10 Mobile ile çalışan bir cihazın harici bir ekrana bağlanarak basit bir Windows 10 masaüstü deneyimi sunmasını sağlayan Continuum özelliğinden tamamen yararlanacak. Windows 10 Mobile cihazları donanım kısıtlamaları nedeniyle Windows 10’un tam versiyonunu destekleyemiyor. Ancak Evrensel Windows Platformu tabanlı uygulamaları çalıştırmaları mümkün oluyor.

Yine de, Stack’i diğerlerinden farklı kılacak nokta, bir istasyona yerleştirildiğinde eksiksiz Windows 10 masaüstü deneyimi sunacak olması olacak. Çünkü cihazda Intel’in Kaby Lake Y-serisi x86 CPU’nun bulunması bekleniyor. Farklı bellek ve depolama alanı konfigürasyonları söz konusu; cihazlarda 4 GB veya 8 GB RAM ya da 128 GB ya da 256 GB dahili katı hâl depolama alanı bulunacak. Ayrıca microSD kart yuvası da mevcut olacak. Tüm bunlar 9 mm.’yi geçmeyecek kalınlığa sahip bir gövdeye yerleştirilecek.

Bu arada Venture Beat sitesi bu cihazın 6 inç ekranlı, eksiksiz telefon ve mesajlaşma özellikleri sunan bir Windows 10 akıllı telefon versiyonunun bulunacağını da ekliyor.

Bu projenin meyvelerini verip vermeyeceği şu an için bilinmiyor. İlk ürünlerin 2017 ilkbaharı için planlandığı söyleniyor, ancak Dell’den henüz resmi bir duyuru gelmiş değil.

Stack’in Dell’in bir konsept ürünü olması ve gerçek bir üründen çok geleceğe yönelik vizyonunu ortaya koyması da mümkün olabilir. Stack ile ilgili yeni gelişmeler olursa, aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER