Teknoloji

Dell Pari web kamerası dizüstü bilgisayarların aradığı deneyim olabilir

dell pari
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dell, CES 2022 öncesinde, birkaç teknoloji gazetecisine yeni web kamerası olan Pari’yi gösterdi. Pari, monitörünüzün üstündeki bir yuvaya oturuyor, burada şarj oluyor. Ancak onu ayırabilir ve size yeni açılar sağlayacak biçimde konumlandırabilirsiniz. Üstelik duvara doğru çevirerek gizlilik sağlamanız mümkün. Tüm bunlara ek olarak net video kalitesini de unutmamalı.

Diğer web kamerası üreticilerinin bu şık tasarımı düşünmemeleri şaşırtırken, belki de Dell’in de bu noktaya gelmesi için daha farklı bir bakış açısıyla yaklaşması gerekiyordu. Bu arada, bunun henüz bir konsept ürün olduğunu da belirtmek gerekiyor. Eğer masadaki nesneleri göstermek için web kameranızı hareket ettirmeniz gerekiyorsa, o zaman Pari tam size göre bir cihaz olarak nitelendirilebilir.

Dell Pari geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor: Tasarımcılar, öğretmenler veya dizüstü bilgisayarlarının pek de iyi performans göstermeyen web kameralarından bıkan herkes için Pari çok kullanışlı olacaktır. Özellikle dizüstü bilgisayardan web kamerasını ayırabilmek ve yeni açıları göstermek bir devrim niteliğinde sayılır. Şimdilerde bunu özel kurulumlarla veya telefonunuzdan çağrıları yanıtlayarak gerçekleştirmeniz mümkün olabilir, ancak bunların her ikisi de ideal koşullar sayılmaz.

Pari’nin taşınabilirliği, en azından birçok iş dizüstü bilgisayarıyla karşılaştırıldığında sunduğu 1080p video kalitesiyle birleştiğinde; bunun istediğiniz her yerde, istediğiniz kurulumda kolayca kullanılabilen harika bir cihaz olabileceği anlamına gelir. Ne var ki, yukarıda da belirttiğimiz gibi, Dell Pari henüz konsept aşamasında bir ürün ve piyasaya sunulmuş değil.

dell pari

Bu arada Dell, akıllı masa ve çevre dostu Luna dizüstü bilgisayar konsepti de dahil olmak üzere birkaç cihazı daha sergiledi, Pari web kamerası gösterinin yıldızı niteliğini taşıyor. Ne de olsa günümüzde görüntülü konuşmalar hayatımızda büyük bir yer tutuyor. Bunu kolaylaştıracak ve daha iyi bir deneyim sağlayacak ürün de ilgi çekici oluyor.

İLGİLİ HABERLER