Teknoloji

Dell Microsoft’a tablet işletim sisteminde ”Windows” adını kullanmamasını önermiş

Dell yöneticisi Jeffrey Clarke, Microsoft CEO’su Steve Ballmer’dan tablet işletim sisteminde ”Windows” markasını kullanmamalarını istediklerini dile getirdi. Clarke, bu talebe gerekçe olarak olası kafa karışıklıklarını gösterirken, ARM tabanlı tabletlerde işletim sistemine başka bir isim verilmesini istediklerini ancak Ballmer’ın markanın önemini vurgulayarak bu talebi geri çevirdiğini ifade etti.

microsoft-surface-rt-inceleme-00017

Windows RT, halihazırda Microsoft’un Surface tableti ve Dell, Samsung, Asus tarafından üretilen ARM tabanlı tabletlerde kullanılan işletim sisteminin adı. Microsoft Windows RT ile Windows 8 arasındaki farkı henüz net bir biçimde açıklayabilmiş değil. Windows RT işletim sisteminde masaüstü olduğu gibi görüntülenirken, kimi uygulamaların tam anlamıyla çalıştırılamaması da bu kafa karışıklığında etkili oluyor. Microsoft’un mobil bir geleceğe odaklanmak için Windows markasını kullanmayı bırakması yönündeki görüşler de bir süredir dile getiriliyor.

Dell’in tablet biriminin başındaki isim Neil Hand ise asıl önemli olanın eğitim olduğunu ve farklı bir isimlendirmenin oluşan kafa karışıklıklarını çözmede yeterli olmayacağını ifade etti. The Australian Financial Review’e konuşan Hand, ARM tabanlı sistemlerin daima bir yere sahip olacağını ve RT’nin de bir geleceği olduğunu ifade etti.

İlgili >> The Australian Financial Review

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER