Teknoloji

Dell’in yeni monitörleri Microsoft Teams tuşuyla geliyor

dell microsoft teams
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dell önümüzdeki ay piyasaya özel Microsoft Teams tuşu bulunan üç yeni monitörü piyasaya sürecek. Şirket, bu monitörlerin Microsoft Teams sertifikası taşıyan ilk video konferans monitörleri olduğuna dikkat çekiyor. Microsoft bir süre önce monitörlere, web kameralarına ve kulaklıklara sertifika vermeye başlamıştı. Dell’in yeni monitörlerinin üçü de Microsoft Teams’e hızlı erişim sağlayacak.

Bu tuşa basıldığında Microsoft Teams kullanıcıları uygulamayı hızlıca başlatabilecek ve video görüşme gerçekleştirebilecek. Eller serbest komutlar da Cortana ve yerleşik mikrofon üzerinden desteklenecek.

Microsoft Teams tuşu bulunan monitörler yeni olsa da, kulaklık üreticileri Microsoft’un kurumsal iletişim platformu için uzun süredir destek sunuyor. Hem yeni hem de mevcut kulaklıklarda daha derin Microsoft Teams entegrasyonu geçtiğimiz yıl itibarıyla hayata geçmişti. Bunda Microsoft Teams kullanımının pandemiyle birlikte büyük oranda artması önemli bir rol oynamıştı.

Dell yeni monitörlerinde Microsoft Teams tuşu dışında başka kullanışlı özellikler de sunuyor. Her monitörde 5 megapiksel çözünürlüklü açılır kızılötesi kamera bulunuyor. Böylelikle Windows Hello ile yüz tanıma desteği sunmak da mümkün oluyor. Gürültü engelleme özellikli mikrofon ve iki 5 watt hoparlör de monitörlerin bileşenleri arasında bulunuyor.

Dell’in yeni monitörlerinin üçü de 16 Şubat’ta piyasaya çıkacak. 24 inç FHD versiyon için 519.99 dolar, 27 inç QHD versiyon için 719.99 dolar ve 34 inç WQHD versiyon içinse 1149.99 dolar ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER