Teknoloji

Dell ilk sağlam tablet bilgisayarı Latitude 12 Rugged Tablet’i duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dell-latitude-12-rugged-tablet-210715

Dell’in Rugged serisine eklenen sağlam ve dayanıklı bilgisayarların sonuncusu Latitude 12 Rugged Tablet oldu. Acil servis çalışanlarından maceraperestlere ve sanayi çalışanlarına kadar geniş bir kullanıcı yelpazesine hitap eden bu tablet, Dell’in belirttiğine göre su dökülmelerine kuma, toza ve 120 santimetre üstü yükseklikten düşmelere ve aşırı yüksek sıcaklıklara dayanabiliyor.

Dell Latitude 12 Rugged Tablet tek bir şarjla maksimum 12 saate kadar çalışabiliyor, bunun yanı sıra mobil geniş bant ve özel GPS alıcısı gibi seçenekleri de bulunuyor. Bu da Dell’in bu sağlam tablet bilgisayarıyla işleri her yerden rahatlıkla görmenin mümkün olduğunu gösteriyor.

Latitude 12 Rugged Tablet 11.6 inç dokunmatik ekrana sahip. Bu ekran eldivenlerle de rahat şekilde kullanılabiliyor ve Dell’in Direct-View teknolojisi sayesinde dışarıda daha iyi okunabilirlik sağlıyor. Ayrıca beşinci nesil Intel Core M işlemci, 512 GB’ye kadar SSD seçenekleri, 8 GB RAM de başlıca donanım bileşenlerini oluşturuyor.

Tablet Windows 8.1 ile çalışıyor ve IP65 sertifikasıyla tek başına bile suya ve toza dayanıklı olan tam boyutlu klavye kapağı da opsiyonel olarak sunuluyor. Bunun yanı sıra masalar ve otomobiller için de yerleştirme istasyonu aksesuarları da mevcut.

 

Dell bu tabletin temmuz ayı sonunda piyasaya çıkacağını söylüyor. ABD satış fiyatları 1600 ile 2000 dolar arasında değişiyor. Fiyatlar bir Windows tablet için epey yüksek görünüyor, ancak söz konusu sağlam ve dayanıklı cihazlar olduğu için fiyatlar makul görülebilir.

İLGİLİ HABERLER