Manşetler

Dell’in kurumlara özel ultrabook ve tableti Latitude 6430u ve Latitude 10 Türkiye’ye giriş yapıyor

Dell, Türkiye piyasasına sunacağı Latitude serisi yeni Windows bilgisayarları gerçekleştirdiği bir basın toplantısıyla tanıttı. Dell Latitude 10 tablet ve Latitude 6430u dizüstü bilgisayar güvenlik ve yönetilebilirlik özellikleriyle profesyoneller için dikkate değer seçenekler hâline geliyor.

14 inç ekranlı bir ürün olan Dell Latitude 6430u tamamen SSD’ye dayalı depolama çözümü ile dayanıklılık ve uzun ömür bakımından öne çıkıyor. Intel Core i7 işlemcilerle sunulan bu dizüstü bilgisayar WiGig teknolojisi ve kablosuz bağlantı yuvasına sahip ilk ultrabook olma özelliği de taşıyor. WiGig sayesinde veri, görüntü veya ses dosyalarını kablosuz bağlantı yoluyla 1 gigabit’ten daha yüksek bir hızda paylaşmak mümkün oluyor. Latitude 6430u’da yer alan batarya 10 saate kadar çalışma imkanı sunuyor. Bu da onu sık ve uzun süreli yolculuk eden yöneticiler için elverişli kılıyor.

Bir iş tableti olarak nitelendirilen Dell Latitude 10 ise Windows 8 işletim sistemiyle çalışıyor, böylelikle şirketlerin BT yöneticilerinin altyapıya uygun uygulamaları çalışanlara bu tabletle birlikte sunması daha kolay hâle geliyor. Intel Atom işlemcili bu tablet Windows 8 Pro ile çalışıyor. 10.1 inç’lik, 1366 x 768 piksel LCD ekran barındıran tabletin ekranını Corning Gorilla Cam koruma altına alıyor. 2 GB RAM, 64 GB kaapsiteli dahili bellek ve Intel Graphics medya hızlandırıcı da ürünün diğer donanımsal özellikleri arasında yer alıyor.

Dell Latitude 10’un iki farklı versiyonu Türkiye piyasasına girecek. İki ay sonra giriş yapması beklenen giriş versiyonunda sabit bir pil bulunuyor, aynı zamanda bu model mini HDMI portu barındırmıyor. Ayrıca 3G desteği, aktif stylus kalem gibi unsurlar da bu modelde yer almayacak. Standart versiyonda ise çıkarılabilir pil bulunacak. Ayrıca giriş versiyonunda eksik olan tüm unsurlar bu standart modelde yer alacak. Bunun dışında her iki versiyonda da micro USB girişi ve SD kart yuvası yer alacak. Bu iki model arasında 200 dolarlık bir fiyat farkı olacak. Dell Latitude 10’un 18 saate kadar çalışma ömrü sunan pili bulunuyor. Ayrıca verimlilik yuvası da opsiyonel olarak sunulacak seçenekler arasında.

Dell Latitude 10, şirketin kurumsal dizüstü bilgisayar serisinde yer alan tüm ürünler gibi mevcut yönetim konsollarına kolayca bağlanabiliyor. Aynı zamanda sabit sürücüden USB portuna şifreleme yapmak için Dell Veri Koruma / Şifreleme gibi opsiyonel güvenlik özellikleri de sunuluyor. Sağlık ve kamu sektörlerine yönelik olarak bu yeni tablet iki faktörlü kimlik doğrulama imkanı sağlıyor; opsiyonel olarak parmak izi ve akıllı kart okuyucu bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER