Teknoloji

Dell yeni kablosuz monitörüyle telefonlara kablosuz şarj imkanı sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dell kablosuz monitor

Dell kablosuz monitör pazarına adım attığını CES 2016 kapsamında kamuoyuna duyurdu. Şirketin yeni monitörlerinden biri, uyumlu telefonları kablosuz olarak şarj edebilme yeteneğine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Bunu monitörün kendisine verilen parayı biraz daha fazla haketmesini sağlayacak bir özellik olarak nitelemek mümkün.

Dell 23 Wireless Monitor, kullanıcılara Full HD çözünürlük sunuyor ve hem Windows hem de Android cihazlardan Miracast ve Bluetooth aracılığıyla görüntü aktarımı yapılmasını sağlıyor. Ekranın alt kısmındaki bölüme yerleştirilen şarj yatağı ise hem Qi hem de PMA standartlarına uygun kablosuz şarj imkanı sunuyor.

Oldukça gösterişli, ancak aynı zamanda bir o kadar faydalı gözüken bu özelliğe dair akıllarda oluşan tek soru işareti ise hafif kavisli yüzeylerde arkası camla kaplı akıllı telefonların durmasında yaşanabilecek zorluk oluyor. 178 derecelik görüntüleme açısı sunan monitörde çift 3 Watt’lık hoparlör ve standart HDMI ile USB 2.0 girişleri bulunuyor.

Dell 23 Wireless Monitor’un bir boy büyüğü ise Dell 24 Wireless Monitor ismini taşıyor. Kablosuz şarj özelliğini barındırmayan bu modelde USB 3.0 girişi, daha iyi renk üretimi ve daha ince çerçeve gibi geliştirmeler göze çarpıyor.

Dell’in yeni monitörleri ABD’de 31 Mart tarihinde satışa sunulacak. 24 inç versiyonun fiyat etiketinde 469 dolar yazarken, 23 inç versiyona sahip olmak için 429 dolar ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER