Manşetler

Dell EMC Executive Summit etkinliğinde dijital dönüşümde başarının formüllerini paylaştı

dell emc executive summitDell EMC, “Expect Moore” sloganını taşıyan Executive Summit etkinliğini Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de gerçekleştirdi. Teknoblog olarak yerinden takip ettiğimiz etkinlikte Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesinden iş liderleri bir araya geldi.

Dell EMC etkinlikte dijital başarı için yol haritasını ortaya koydu. Aynı zamanda dönüşüm girişimlerinin gelirlerde büyüme, ürünleri ve servisleri iyileştirme, pazara yeni ürünleri daha hızlı biçimde sunma gibi kurumsal sonuçları ve işlevleri nasıl olumlu biçimde etkileyeceğine dair fikirlerini aktardı.

Gelecek endüstriyel devrim olarak da nitelendirilen Nesnelerin İnterneti kavramının yükselişe geçmeye başlaması, farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin çalışma biçimini değiştiriyor. Dell Technologies tarafından gerçekleştirilmiş olan Dijital Dönüşüm İndeksi araştırmasına göre, katılımcıların yüzde 52’lik kısmı dijital teknolojiler nedeniyle faaliyet gösterdikleri sektörlerde önemli değişimleri hissetmeye ve deneyimlemeye başladıklarını dile getirdi. Yüzde 78’lik kısım ise dijital girişimleri, şimdi ya da gelecekte bir tehdit olarak görüyor.

Çığır açan teknolojilerin yarattığı değişim ortamında rekabet avantajını korumak büyük önem arz ediyor. Dell Technologies’in araştırmasına göre, katılımcıların yüzde 62’lik kısmı, dijital teknolojiler ve girişimlerin bir sonucu olarak sektörlerinde yeni rakipleri gördüklerini belirtiyor. Bu da hazırda var olan şirketlerin rekabetçiliğini korumaları konusunda üzerlerine baskı yaratıyor.

dell emc mohammed amin
Dell EMC Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Kıdemli Başkan Yardımcısı Mohammed Amin

Dell EMC Executive Summit etkinliği, Dell EMC’nin Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Kıdemli Başkan Yardımcısı Mohammed Amin’in açılış konuşmasıyla başladı. Amin, yeni endüstriyel devrimin çoktan kapımızı çaldığını, önümüdeki 3-5 yıl içinde,dünya çapındaki işletmelerin üçte ikisinin ciddi pazar kaybına ve piyasa değeri düşüşüne uğrama riski yaşayabileceğini; aynı zamanda daha atak davranan ve teknolojik açıdan daha ileri gitmiş rakipleri tarafından boşa çıkarılabileceğini kaydetti. Mevcut durumun işletmelerin ve kurumların dijital dönüşüm yolculuğunun gelişimine bağlı olarak bir fırsata veya tehdide dönüşebileceğini de sözlerine ekledi.

Amin, Dell EMC olarak bu büyük değişimin fırsatlarla dolu olduğuna inandıklarını kaydetti. Ancak şirketlerin gelecek endüstriyel devrimde rol oynamak için dijital dönüşüm için gerekli olan adımları atmak zorunda olduğunu, bunların rekabetçi çağda başarı için kritik önem taşıdığını vurguladı.

Amin’in ardından sahne alan ünlü yazar, konuşmacı ve danışman Geoffrey A. Moore da çığır açan yeniliklerin kuşattığı pazar dinamikleri hakkında bir konuşma yaptı. Moore, şirketlerin çığır açan yeniliklerin yaşandığı bir ortamda varlığını korumaları için nasıl bir strateji uygulamaları gerektiği konusunda değerli fikirlerini paylaştı. Daha sonra etkinlik kapsamında farklı oturumlar gerçekleştirildi. Dijital dönüşümü gerçekleştirmekten, geleceğin akıllı şehirlerine bakışa, yapay zekâya giden yoldan, dijital çağda güvenlik dönüşümünü gerçekleştirmeye kadar farklı oturumlarla katılımcılara fikirler aktarıldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER