Teknoloji

Dell Chromebook 13 duyuruldu: Intel Core i5 işlemci, 12 saat pil ömrü

dell-chromebook-13-150815

Dell, Google ile işbirliği içinde hazırladığı Chromebook 13’ü duyurdu. Kurumsal kullanıma öncelik verecek doğrultuda tasarlanan Dell Chromebook 13’te karbon fiber kapağa magnezyum alaşımı ve alüminyum eşlik ediyor.

Dell Chromebook 13’ün dokunma uyumlu 13.3 inç IPS ekranını Gorilla Glass NBT cam koruyor. Chromebook 13 için Intel Celeron Core i5 ve i3 olmak üzere iki farklı işlemci seçeneği sunuluyor. Bu işlemcilere 8 GB’ye kadar uzanan RAM seçenekleri eşlik ediyor. Cihazın pil ömrünün ise 12 saati bulduğu belirtiliyor.

Diğer Chromebook modellerinde olduğu gibi, Google Chromebook 13’te de Google uygulamaları ön yüklü olarak bulunuyor. Cihazda bu uygulamalara ek olarak, Dell’in sunduğu güvenlik katmanları da yer alıyor. Dell Kace, envanter yönetimi ve servis masası desteği için özel bir IP sağlarken, Dell SonicWall Mobile Connect ve Dell Secure Mobile Access ise şirket kaynaklarına güvenlik duvarı koruması altında erişim imkanı sunuyor.

Dell Chromebook 13 için “ProSupport Plus” adını taşıyan özel ve kapsamlı bir destek programı oluşturdu. Bu program kapsamında Dell Chromebook 13 sahipleri, uzman desteğine öncelikli olarak erişebilecek. Fiyatı henüz açıklanmayan Dell Chromebook 13, 1 Ekimde Birleşik Krallık, Fransa, Hollanda, Danimarka, İsveç, Norveç ve Finlandiya’da satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER