Teknoloji

Dell akıllı telefon işlerini bıraktı, Windows cihazlarına odaklandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dell, küresel akıllı telefon pazarındaki faaliyetlerini durdurma, bunun yerine ilgisini Windows tabletlere, geleneksel PC ve dizüstü bilgisayarlara kaydırma kararı aldı. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Dell World konferansında Dell tüketici işleri şefi Jeff Clarke tarafından duyurulan bu kararın arkasında akıllı telefon segmentinin başarıya ulaşması için çok fazla yatırım gerektiriyor olması bulunuyor. Bu yatırımın bir kısmı da Android’den gerçek anlamda para kazanılmasının yollarını bulmak amacıyla harcanıyor ki, Dell de bunu imkansız bir şey gibi görüyor.

Clarke, Android’in bir içerik oyunu olduğunu, Amazon’un kitap sattığını, Google’ın ise arama işiyle bu oyunu oynadığını kaydetti. Şimdiye kadar Android üzerinde bir iş modeli inşa etme yolu bulamadıklarının da altını çizdi. Şirket Google’ın mobil platformuyla çalışan Streak tabletlerle dikkat çekmişti, bunun yanı sıra Android işletim sistemiyle çalışan birkaç Android telefon denemesi de olmuştu. Ayrıca bir dönem 1-2 Windows Phone cihazı da çıkarılmıştı.

Streak tabletlerin ömrü geçen ağustos ortasında sonlandı. Windows Phone telefonlarıysa bu yılın başında ana vatan ABD pazarından çıktı. O zamanlar bir Dell yöneticisi Windows Phone cihazların ABD’de satışının sonlanmasının akıllı telefon segmentinin yok oluşu anlamına gelmediğini kaydetmişti. Ancak şimdi görüyoruz ki, o zamanki hamle bu sonuç için bir işaret niteliği taşıyormuş.

Ne var ki, Clarke Dell’in gelecekte çıkaracağı muhtemel cihazlar için potansiyel uygulamaları test etmeye devam edeceğini belirtti. Bunun Android’i bir kenara ittikleri anlamına gelmediğinin de altını çizdi. Katılımcılara Dell’in laboratuvarlarını ziyaret edip ne yaptıklarını görmeleri çağrısında bulundu.

Ancak anlaşılan o ki, Dell kısa vadede Windows 8 ve Windows RT platformlarına odaklanacak. Bakalım Microsoft’un yeni platformu şu sıralar finansal açıdan sıkıntılı günler yaşanan Dell’in çıkış yolu bulması için yeterli gücü sağlayacak mı, bunu zamanla göreceğiz.

İlgili >> Dell

İLGİLİ HABERLER