Eğlence

Deezer SongCatcher ile uygulama içinde şarkı tanıma çözümü sunuyor

deezer songcatcherUygulama tabanlı şarkı tanıma çözümleri şu sıralar bir hayli popüler görünüyor. Apple şarkı tanıma uygulamalarının en popüleri olan Shazam’ı 400 milyon dolar karşılığında satın aldığını geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Popüler çevrim içi müzik servisi Deezer da kendi şarkı tanıma çözümünü geliştirdi. Deezer SongCatcher adını taşıyan yeni servisini duyurdu.

Verilen ilk bilgiler ışığında SongCatcher’ın derli toplu bir çözüm imajı verdiği söylenebilir. Servise Deezer’ın ana uygulaması üzerinden erişiliyor. Deezer kullanıcıların SongCatcher ile dinlettiği şarkıları otomatik olarak favorilere veya çalma listelerine ekleyebiliyor. Böylelikle daha sonra şarkılara zahmetsizce ulaşmak mümkün oluyor.

Apple’ın Shazam’ı satın almasının ardından Shazam’ın da Apple Music içinde böyle bir fonksiyon sunması, söz konusu beklentiler arasında yer alıyor. Ancak Deezer, uygulama içinde bir şarkı tanıma çözümü sunarak elini Apple ve Shazam’dan çabuk tutmuş oluyor.

Hâli hazırda “beta” etiketiyle işleyen SongCatcher’ın önümüzdeki aylarda tüm Android telefonlara ulaşması planlanıyor. iOS cihaz sahiplerinin ise 2018’den itibaren SongCatcher’dan yararlanması öngörülüyor. SongCatcher’ı kullanmak içinse Deezer Premium+ paketine abone olmak gerekiyor.

Deezer SongCatcher ACRCloud altyapısı üzerine kurulu

ACRCloud altyapısı üstüne kurulu olan Deezer SongCatcher, Deezer’dan erişilebilen 44 milyondan fazla şarkıyı tanıyabiliyor. Kullanıcılar SongCatcher ile bilgilerine ulaştıkları şarkıları yine SongCatcher arayüzü üzerinden dinleyebiliyor.

İLGİLİ HABERLER