Eğlence

Deezer HiFi artık Sonos sistemleri dışında da kullanılabilecek

deezer

deezer hifiDeezer’ın daha önce sadece Sonos’un sistemlerinde kullanılabilen yüksek kaliteli servisi Elite, yeni bir isme ve daha geniş bir kapsama alanına kavuştu. Yola Deezer HiFi ismiyle devam edecek olan servise Google Cast desteğine sahip hoparlörlerden de erişilebilecek. Bu destek kapsamında Google Assistant üzerinden sesli kontrol özelliklerinden de yararlanılabilecek.

Daha önce Sonos’a özgü olan platform, önümüzdeki aylarda Bang & Olufsen, Yamaha, Onkyo, Pioneer ve Harman’ın Wi-Fi hoparlörlerini de destekleyecek. Chromecast Audio üzerinden de servise erişim mümkün olacak. Eğer hoparlörde yerleşik Chromecast desteği varsa, Deezer’ın mobil uygulaması üzerinden de HiFi platformuna ulaşılabilecek. Kayıpsız FLAC yöntemiyle sıkıştırma yapan Deezer HiFi, CD’lerle aynı ses kalitesini vadediyor.

Çevrim içi müzik platformlarında CD kalitesinde ses deneyimine ulaşmak pek kolay bir şey değil. Pek çok servisin uyguladığı sıkıştırma yöntemleri, kalite kaybına neden oluyor. SoundCloud, Spotify, Apple Music gibi servislerin tamamı kayba yol açan sıkıştırma yöntemleri uyguluyor. Deezer dışında sadece Tidal HiFi paketi sunuyor. Spotify’ın da bu konuda çalışmalar yaptığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti.

Deezer HiFi için aylık 19,99 TL ödemek gerekiyor

Deezer’ın yüksek ses kaliteli paketine erişmek için her ay 19,99 TL ödemek gerekiyor. Ancak Deezer, Türkiye’deki kullanıcılara kısa süre için 14,99 TL karşılığında servise abone olma imkanı sunuyor.

Deezer HiFi desteğine sahip cihazların listesine buradan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER