Eğlence

Deezer Apple ve Spotify ile rekabete para bulmak için halka açılıyor

deezer

deezer-logo-031014

Popüler çevrim içi müzik servislerinden Deezer, ihtiyacı olan parayı bulmak adına halka açılmaya hazırlanıyor. Deezer halka arz için kendisine merkez olarak Paris’i seçti. Apple ve Spotify gibi nakit rezervleri güçlü rakipleriyle mücadelede zorlanan Deezer’ın bir diğer rakibi Tidal ise sahibi Jay-Z’nin maddi imkanlarından ve müzik sektöründeki bağlantılarından faydalanıyor. Mevcut değeri 1 milyar dolar olan Deezer, halka açılarak en önemli üç rakibine karşı elini biraz daha güçlendirmeyi amaçlıyor.

Deezer, halihazırda önemli bir ücretli kullanıcı tabanına sahip. Çevrim içi müzik servisinin ücretli abone sayısı 6.3 milyonu bulmuş durumda. Deezer’ın çeşitli ürün ve servislerle yaptığı anlaşmalar da bu rakamın yükselmesinde önemli rol oynuyor.

Yine de, Deezer’ın kullanıcılardan ve yatırımcılardan gördüğü ilgi Spotify’a kıyasla biraz soluk kalıyor. Ücretli abone sayısı 20 milyonu bulan Spotify, yatırımcılardan da önemli ölçüde destek görmeyi başarmıştı.

Reuters’ın haberine göre; Deezer halka arz kararına rağmen, Spotify ile doğrudan karşı karşıya gelmemeye büyük özen gösteriyor. Dolayısıyla Deezer kendisine öncelikli hedef olarak diğer servislerin biraz göz ardı ettiği ülkeleri seçmiş durumda. Nokia’nın giriş seviyesi Lumia telefonlar için uyguladığı gelişmekte olan pazarları hedef seçme stratejisini hatırlatan Deezer stratejisinin sonuç verip vermeyeceği ise zamanla görülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER