Teknoloji

Dedikodu: Yeni MacBook Air 11.6 inç’lik olacak, flaş bellek ile daha hızlı açılacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

11.6 inç’lik yeni bir MacBook Air’a dair dedikodular yeni sayılmaz, ancak AppleInsider’ın içeriden elde ettiği yeni bir bilgi Apple’ın önümüzdeki Çarşamba günü düzenleyeceği “Bak to the Mac” etkinliğinde ultrataşınabilir bilgisayarın daha küçük bir versiyonunu çıkaracağını işaret ediyor. Hatta duyurudan kısa bir süre sonra satışların başlaması için yeni MacBook Air’lar üretim hattına sokulmuş bile.

AppleInsider’ın elde ettiği bir diğer bilgiye göre bu yenilenmiş makine “SSD Card” olarak adlandırılan ve RAM çubuğuna benzeyen yeni bir depolama birimiyle gelecek. Bu yeni depolama birimi yeni Air’ın daha küçük olmasına ön ayak olacak, ayrıca bilgisayarın açıldıktan çok kısa bir süre sonra kullanıma hazır hâle gelmesini sağlayacak.

Bu arada CNET’e gelen başka bir bilgiye göre yeni MacBook Air, şu anda 1499$’dan başlayan fiyatlarla ABD’de satılan mevcut MacBook Air’a göre daha düşük bir fiyattan satılacak. Can sıkıcı olan nokta ise bunun gerçekleşmesi amacıyla eski sayılan bir Intel Core 2 Duo yonga ve NVIDIA yongaset kullanılacağı…

İlgili – AppleInsider
İlgili – CNET

İLGİLİ HABERLER