Teknoloji

Dedikodu: Sony MWC’de Windows Phone cihazı tanıtabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Gelecek hafta Barselona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’ne dair beklentilerden bir tanesi de şimdiye kadar Android’e bağlı kalan büyük üreticilerden bir tanesinin Windows Phone tarafına da ayağına şöyle bir uzatacak olması. Mobil alandaki hakimiyetini biraz daha güçlendiren Sony’nin yeni hamlesinin Windows Phone çıkarmak olabileceği konuşuluyor.

Aslına bakarsanız, Sony Ericsson’un Windows Mobile ile bir geçmiş bulunuyor. Xperia serisinin ilk üyeleri Microsoft’un mobil işletim sistemiyle çıkmıştı, ancak sonrasında şirket yolunu Android’e çevirmişti. Sony’nin bu stratejisinin iyi işlediği söylenebilir. Android’e geçişle birlikte şirketin akıllı telefon pazarındaki hakimiyeti dikkate değer bir noktaya geldi. Belki birileri şirketin başka alanlarda arayışa girmesi gerektiğini düşünüyordur.

Yine de, bu dedikoduya şüpheyle yaklaşmak fena olmayacaktır. Know Your Mobile’ın belirttiğine göre Sony kızaklı klavye barındıran bir Windows Phone cihazını Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtabilir. Bu telefonun 1.4 GHz işlemci ve 512 MB RAM gibi standart Windows Phone donanım özellikleri barındırabileceği söylenmiş. Sony Ericsson döneminde dile getirilen bağlılık devam edecek olursa Sony’nin Windows Phone için yatırım yapması düşük bir ihtimal, ancak hayatta her ihtimale karşı kapıyı açık tutmak gerekir.

İlgili – Know Your Mobile

İLGİLİ HABERLER