Manşetler

Dedikodu: Pegatron 15 milyonluk gelecek nesil iPhone siparişi aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iPhone 5’ini üretecek Pegatron’un 15 milyonluk sipariş aldığı konuşuluyor. Pegatron’un sevkiyata eylül ayında başlayacağı da söylentiler arasında yer alıyor. DigiTimes’ın bileşen tedarikçilerine dayanarak dile getirdiği bu iddiaya göre, iPhone 5 selefine göre çok da büyük güncellemelerle gelmeyecek. Bu durum iki şekilde yorumlanabilir: Ya Apple gerçekten her zaman olduğu gibi yine tek bir iPhone çeşidini piyasaya sürecek, ya da iki farklı iPhone çeşidinin üretimini iki farklı tedarikçiye havale etmiş durumda.

Geçenlerde çıkan haber de Foxconn’un gelecek nesil iPhone’un üretimi konusunda anlaşmaya vardığı yönündeydi. Şimdiye kadar Pegatron sadece CDMA tabanlı iPhone 4’lerin üretiminden sorumluydu. iPhone 5‘in ise hem GSM hem de CDMA desteğini aynı çatı altında toplayacak bir cihaz olduğu söyleniyordu. Eğer mevzu bu şekildeyse, Foxconn ile Pegatron’un aynı cihazı üretme ihtimâli de bulunuyor. Böylelikle şirket yaşanması muhtemel stok sıkıntılarının önüne de bir şekilde geçmiş olacak.

Bir diğer ihtimal göreyse, bir üretici daha fazla güncellemeye sahip iPhone 5’i üretirken bir diğeriyse daha makul fiyatlı olacağı iddia edilen iPhone 4S’in üretimini üstlenebilir.

CDMA tabanlı iPhone 4’ün içi açılıp göz atıldığında Apple’ın Qualcomm’un MDM6600 radyo yongasetini kullandığı görünüyor. Uygun bir bellenim ve yazılımla bu yongaset aynı anda CDMA ve GSM ağlarını destekleyebiliyor. Nedense Apple o cihazda sadece CDMA bağlantı desteğini aktifleştirmeyi uygun görmüştü. Belki de, Pegatron’un üreteceği söylenen iPhone, iPad 2’deki Apple A5 işlemciyle güncellenmiş, ayrıca hem CDMA hem de GSM desteğini barındıran, buna karşılık tasarımında fazla değişiklik yapılmayacak, biraz daha ucuz fiyatlı iPhone 4S olabilir.

Bu durumda Foxconn’a tasarım ve işlev açısından daha gelişmiş güncellemelerle geleceği söylenen iPhone 5’in üretimi kalacaktır. Söz konusu cihaz için 3.7 inç’lik daha büyük ekrana sahip olacağı, çift çekirdekli işlemci, 8 megapiksel kamera ve NFC bağlantı desteği taşıyacağına dair söylentiler ortalıkta dolaşıyor. Foxconn’un da gelecek nesil iPhone’ların sevkine eylül ayında başlaması bekleniyor.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER