Teknoloji

Dedikodu: Ouya Razer tarafından satın alınıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ouya-140213

Kickstarter üzerinden kaynak oluşturduğu 99 dolarlık Android konsoluyla büyük sükse yapan Ouya’nın Razer tarafından satın alındığı söyleniyor. İddialara ilişikin olarak iki şirket de sessizliğini korurken, yatırım bankası Mesa Global anlaşmanın gerçekleştiğine dair bilgiyi web sitesi aracılığıyla paylaştı. Söz konusu bilgi daha sonra Mesa Global’ın web sitesinden kaldırılsa da, bu durum ekran görüntülerinin alınmasına engel olmadı. Mesa, Ouya’ya Razer’a satışı süresince finansal danışmanlık hizmeti verdiği bilgisini aracılık ettiği işlemleri gösterdiği sayfada açıkladı.

Ouya Kickstarter’da 8 milyon dolar toplamayı başarsa da, perakende varlığını genişlettiği dönemde ortalama tüketicinin ilgisini çekme konusunda yetersiz kalmıştı. Buna ek olarak, pek çok kişinin de daha pahalı olmalarına rağmen Microsoft, Sony veya Nintendo tarafından üretilen konsolları tercih etmeleri de Ouya’nın hedeflerine ulaşamamasında etkili olmuştu.

mesa-global-ouya-razer-160615

Ouya CEO’su Julie Uhrman geçtiğimiz nisan ayında yatırımcılara bir mektup göndermiş ve acil olarak bir alıcı bulmaya çalıştıklarını belirtmişti. Ouya’nın Razer ile görüşmelerinde sona yaklaştığına dair haberler geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti.

İLGİLİ HABERLER