Teknoloji

Dedikodu: MacBook Air tarzında yenilenmiş MacBook Pro yılsonuna kadar çıkabilir

Apple geçtiğimiz hafta içinde MacBook Pro serisini güncellemeden geçirdi, ancak şirketin tasarımı da içine alacak şekilde daha geniş kapsamlı bir güncellemeye hazırlandığı, bu amaçla MacBook Air’ın tasarımından ve teknik özelliklerinden bazı ödünç almalar olacağı iddia ediliyor. TUAW ve MacRumors siteleri tarafından dile getirilen iddialara göre Apple’ın önemli MacBook Pro güncellemesinin özellikle 15 ve 17 inç’lik modelleri kapsayacağı belirtiliyor.

Bu güncellemelere göre dizüstü bilgisayarlar daha göz alıcı bir kasada gelecek, optik sürücü barındırmayacak. Ayrıca entegre SSD bellek kullanılacak. Her bir modelin kesin teknik özellikleri bilinmiyor, ancak arkadan aydınlatmalı klavye barındıracağı tahmin ediliyor. Thunderbolt portu, SD kart okuyucusu, USB, ses ve ethernet portları mevcut da yerini korumaya devam edecektir. Apple’ın geçtiğimiz hafta yapmış olduğu güncelleme işlemci hızlarının arttırılmasının yanı sıra belirli modellerde grafik yonga değişikliklerini de içeriyordu.

13 inç’lik MacBook Pro’nun akıbeti de bir diğer soru işareti. Eğer Pro ve Air serilerinin tasarım ve yetenek açısından birbirine yakınsadığını düşünecek olursak, Apple’ın 13 inç’lik MacBook Pro’yu kaldırmasının ihtimal dahilinde olduğunu düşünebiliriz. TUAW’ın iddiasına göre yenilenmiş MacBook Pro serisi yıl sonunda tanıtılmış ve piyasaya çıkmış olacak. Apple’ın böylelikle Intel’in Ultrabook projesine karşı ciddi bir rakip çıkarmış olacağı da görülüyor. Bakalım bu iddia gerçeğe dönüşecek mi? Eğer dönüşecek olursa bu modellerin fiyatları ne olacak? Bu soruların cevaplarını önümüzdeki haftalarda almış olacağız.

İlgili – TUAW
İlgili – MacRumors

İLGİLİ HABERLER