EğlenceManşetler

Dedikodu: iTunes ve Safari tek bir uygulama olarak sunulabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Eğer Windows tabanlı bir bilgisayar sahibiyseniz ve Apple’ın iTunes yazılımını bilgisayarınıza yüklemişseniz, Apple’ın iTunes’un yanında Safari’yi de cihazınıza kurmayı teklif ettiğini bilirsiniz. Tabii ki, burada seçim sizin. Ancak birçok bilgisayar sahibi Apple’ın internet tarayıcısından uzak duruyor. Eğer yeni bir dedikodunun doğruluk payı varsa, Apple bu problemin etrafından dolaşma yolunu bulmuşa benziyor. iTunes ve Safari’nin tek bir uygulama altında sunulması mümkün olabilir.

Three Guys and a Podcast blogu tarafından aktarılan bu dedikodunun kaynağı her zaman olduğu gibi güvenilir ancak isimsiz birileri. Söz konusu kaynak, iTunes’un arayüzünde sol tarafta yer alan sütunu Safari’ye eklemenin çok da zor olmayacağını iddia ediyor. Eğer bu plan hayata geçerse, Safari’nin internet tarayıcı pazarındaki payı aniden birkaç kat artacaktır.

Açıkçası, eğer Apple bu ikiliyi birleştirip kullanıcıların iTunes kataloguna erişmesi için Safari kullanımını gerekli kılarsa, bu durumda Safari’nin kullanım alanı daha da yükselecektir. Tabii ki, bazıları iTunes veya Safari’nin ya da her ikisinin daha yeni versiyonunu sisteme kurmayarak eski sürümde kalabilir ve bu uygulamadan kaçabilir. Ancak iPad, iPhone ve iPod touch’ın daha üst yazılım sürümlerine güncellenmesi sırasında iTunes’un da güncellenmesi gerektiği bir gerçek. Er ya da geç kullanıcılar Apple’ın istediği yola gelmek zorunda kalacaktır.

Dedikodu, Apple’ın bu geçişi en erken sonbahar aylarında yapacağı şeklinde.

İlgili – Three Guys and a Podcast

İLGİLİ HABERLER