Manşetler

Dedikodu: iPhone 5 parçaları internete sızdı, yeni iPhone bu mu?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni iPhone’un geçen yıl olduğu gibi sonbaharda, iOS’in yeni sürümüyle hemen hemen aynı zamanlarda çıkması bekleniyor. Bunun öncesinde dedikoduların şiddeti ve yoğunluğu da giderek artıyor. Her geçen gün daha fazla iPhone kasası veya parçasına ait fotoğrafın internete sızdığını görüyoruz. Son olarak iLab adlı tamir sitesi yeni iPhone’a ait çeşitli parçalara ve bu parçaların birleşiminden oluşan kasaya ait fotoğrafları paylaştı.

Eğer sonbaharda tanıtılacak iPhone bu olacaksa, daha önce dile getirilen dedikodu ve iddiaların çoğunun tutacağını söyleyebiliriz. iPhone 4 ve iPhone 4S ile birlikte tanıştığımız mevcut şerit anten yapısı korunacak gibi görünüyor, ancak bu şerit yapının alt ve üst plakalarla buluştuğu yerlerde daha detaylı bir işçilik saklı olacak gibi görünüyor. Daha önce dile getirildiği gibi mevcut 30-pinlik dock konnektörü küçültülmüş, 19-pinlik bir konnektör yerleştirilmiş; altta kulaklığa da yer açılmış. Bunun yanı sıra arkada iki renkli bir yapı dikkat çekiyor. Önde de kameranın ahize hoparlörünün üstüne yerleştirildiği görülüyor.

Bu son fotoğraflar yeni iPhone’u, nam-ı diğer iPhone 5’i işaret etme bakımından oldukça mantıklı görünüyor, yine de şüpheci tavrı korumakta fayda var. Bu arada haftasonuna girilmeden önce bir yeni iPhone prototipinin Foxconn fabrikasından çoktan kaçırıldığı haberi çıkmıştı. Gelecekte iPhone 5’e ait olduğu iddia edilen daha fazla parça ve kasa görmemiz kuvvetle muhtemel.

İlgili >> 9to5Mac, iLabs

İLGİLİ HABERLER