Manşetler

Dedikodu: iPad mini iPod touch kadar ince olacak, 7 inç’lik ekran barındıracak

Apple’ın uzun zamandır dedikodusu yapılan iPad mini tabletiyle ilgili yeni detayları internete sızdı. Söylentilere göre, Nexus 7 ve Amazon Kindle Fire’ın rakibi olacak bu tablet yılın ilerleyen zamanlarında $249’lık fiyat etiketiyle satılacak. Think iOS sitesi FullHull adlı kılıf üreticisinin iPad mini için özel olarak tasarladığı kılıflara ve bunlarla ilgili çizimlere ulaşmış.

Habere göre Apple’ın iPad mini cihazı 7.87 inç’lik boya ve 5.3 inç’lik ene sahip olacak. Bu, cihazın 9.5 inç boy ve 7.31 en sahibi mevcut iPad’e göre daha küçük bir alanı kaplayacağını gösteriyor. Üçüncü nesil iPad’in 9.3 milimetrelik kalınlığına karşılık iPad mini’nin 7.4 milimetrelik kalınlıkta bir kasaya sahip olacağı söyleniyor. Bu kalınlık değeriyle iPad mini 7.3 mm’lik iPod touch’a fazlasıyla yaklaşmış olacak.

Think iOS’in haberinde aktarılan detaylarla genelin dile getirdiği iddialar arasında bazı tutarsızlıklar dikkatlerden kaçmıyor. Think iOS’in kaynağı iPad mini’nin köşeden köşeye 7 inç’lik ekrana sahip olacağını iddia ediyor. Ancak genele bakılırsa bu tabletin 7.85 inç’lik bir ekrana sahip olacağı söyleniyordu. Bu arada Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir haberde de iPad mini’nin ekranının 8 inç civarında bir büyüklüğe sahip olacağı dile getirilmişti.

İlgili >> Think iOS

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER