Teknoloji

Dedikodu: iPad 2’de çift SGX543 çekirdeğiyle dört kat grafik performansı sunulacak

iPad 2 için geliştirildiği tahmin edilen bir OEM görüntü panelinin, söz konusu tabletin resmi olarak tanıtılmasının beklendiği şu günlerde bir parça tedarikçisinin envanter kayıtlarında listelendiği görüldü. GlobalDirectParts’a göre 218.19$’lık fiyat etiketine sahip olan bu OEM bileşeni stoklarda tükenmiş olarak görünüyor. Bu parçayla ilgili yer almaması nedeniyle iPad 2 ile ilgili dedikoduların sağlamasını yapmak da mümkün olmuyor.

Apple Insider sitesine göre iPad 2’nin iPhone 4’te kullanılan SGX535 yongasından daha üst bir model olan SGX543 grafik işlemcisini kullanması bekleniyor. Bu grafik çözümünde OpenCL ve iki kat GPU hızı da mevcut olacak. Sitenin kaynaklarına göre çok çekirdekli GPU tasarımı kullanılacak, iki SGX543 çekirdeğiyle birlikte ilk nesil iPad’e göre dört kat daha hızlı grafik performansının sağlanacağı tahmin ediliyor. Bu durumda donanım tabanlı video hızlandırma ve kod çözme, yüksek çözünürlüklü FaceTime arama desteği ve belki de HDMI çıkış opsiyonu iPad 2 ile birlikte sunulacak.

Satıcıda listelenen ikinci bileşen olan “OEM Apple iPad Titreşim Motoru” ise 9.99$’lık fiyat etiketine sahip. Birinci nesil iPad’de titreme özelliği yer almıyor, ya ikinci nesil iPad’de titreşim özelliği de bulunacak, ya da söz konusu parça yanlış bir etikete sahip.

İlgili – Global Direct Parts
İlgili – Apple Insider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER