Teknoloji

Dedikodu: HTC’nin Tegra 3 işlemcili tableti Şubat 2012’de tanıtılabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC’nin 2012’nin şubat ayında çıkacak bir tablet hazırlığında olduğu söyleniyor. Dört çekirdekli işlemci taşıyacağı söylenen bu tabletin yanı sıra iki Android akıllı telefonunun da yolda olduğu belirtiliyor. Yeni HTC tabletinin NVIDIA’nın yeni duyurulan Tegra 3 işlemcisini barındıracağı Çin’de yayınlanan Commercial Times tarafından iddia ediliyor. Kaynağın bir başka iddiası da bu tabletin HTC’nin 2012’de çıkacağı tek Android tableti olacağı şeklinde.

HTC’nin rakipleri 2012’nin üçüncü çeyreği içinde çıkması beklenen Windows 8 tabletleri çıkarmadan sözü edilen tableti piyasaya sürmeyi hedeflediği belirtiliyor. HTC’nin de Windows 8 tablet hazırlığında olup olmadığı konusunda herhangi bir bilgi yok, ancak bu ayın başında şirketin Windows 8’in ARM tabanlı versiyonunu kullanacak bir ürün geliştirmeyi planladığına dair haberler çıkmıştı.

HTC’yle ilgili tek Tegra 3 dedikodusu bu tablet hakkında değil. HTC Edge adı verilen dört çekirdekli işlemciye dair bir akıllı telefonun dedikodusu geçtiğimiz hafta su yüzüne çıkmıştı. Bu cihazın 4.7 inç’lik yüksek çözünürlüklü bir ekrana ve NFC desteğine sahip olacağı iddia edilmişti. HTC Edge’in de HTC Ville adı verilen bir başka akıllı telefonla birlikte MWC 2012’de tanıtılacağı düşünülüyor.

İlgili – Commercial Times

İLGİLİ HABERLER