Manşetler

Dedikodu: HTC ve Facebook yılın ikinci yarısında çıkacak yeni bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor

htc-chacha-inceleme-00011

HTC ve Facebook ikilisi geçen yıl bir iş ortaklığı yapmış ve bunun neticesinde ChaCha ve Salsa akıllı telefonları piyasaya sürülmüştü. DigiTimes’ın sektörün içindeki kaynaklardan aldığı bilgilere göre özel olarak tasarlanmış yeni bir Facebook odaklı akıllı telefon yılın ikinci yarısında çıkış yapacak.

Söz konusu telefonun Facebook’a özel bir platform barındırdığı, sosyal ağın tüm özelliklerinin telefona entegre edileceği dile getiriliyor. Bu arada DigiTimes’ın dile getirdiği, ancak biraz daha şüpheyle yaklaşmamız gereken başka bir iddia da Facebook’un gelecekte çıkaracağı telefonları kendi adıyla çıkarmayı düşünmesi. HTC’nin Facebook odaklı ilk telefonları henüz dedikodu aşamasındayken Mark Zuckerberg’in özel bir Facebook telefonu fikrine karşı olduğu, Facebook’un stratejisinin tüm servislerini evrensel şekilde, tüm cihazlardan ulaşılabilecek şekilde sunmak olduğu fikrine dayandırılarak belirtilmişti. Belki o zamandan bu yana değişen piyasa şartları Zuckerberg’ün kararının değişmesine neden olmuş olabilir.

HTC’nin çıkardığı Facebook odaklı telefonlar belki de hedeflenen kitle nedeniyle nispeten düşük profilli donanım bileşenleri barındırıyordu. Ancak Facebook’un kullanıcı sayısının neredeyse 1 milyara dayanmış olması, çıkarılacağı düşünülen yeni telefonun hedef kitlesinin gençlerin dışına da taşacak şekilde genişlemesine neden olmuş olabilir. Diyeceğimiz o ki, eğer yılın ikinci yarısında HTC’den yeni bir Facebook odaklı telefon görürsek, bu telefonun teknik özellikleri biraz daha yüksek profilli tutulabilir, en azından HTC One S seviyesinde.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER