Manşetler

Dedikodu: Eylülde beklenen iPhone 5 ile birlikte iPad HD de gelebilir

img_9930Eylül ayında iPad 2 Plus‘ın tanıtılacağına dair iddialar yetmiyormuş gibi, bir de başımıza iPad HD çıktı. This is My Next blogunun kaynaklarına dayanarak aktardığı bilgye göre Apple, 2048x 1538 çözünürlüklü ekrana sahip olan ve esas olarak video ve fotoğraf işiyle ilgilenenleri hedefleyen iPad HD adlı cihazın hazırlıklarını yapıyor.

Apple’ın iPad HD’nin lansmanını kutlamak adına Final Cut veya Aperture yazılımının iPad versiyonunu da yayınlayacağı dile getiriliyor. Burada iPad 3’ten bahsedilmediği, çıkması beklenen cihazın MacBook ve MacBook Pro’da olduğu gibi iPad segmentini genişletmeyi amaçladığı belirtiliyor.

Öte yandan, This is My Next tayfası Apple’ın “5” ve “4S” gibi farklı iki versiyon yerine tek bir akıllı telefon çıkaracağı ve bunun da iPhone 5 olacağını iddia ediyor. Eylül ayında çıkması beklenen bu cihaz ile ilgili olarak Apple’ın kafaları karıştırdığı iddia ediliyor. Apple’ın iPhone 5 bileşenlerini iPhone 4’ün kasasına yerleştirerek alan testlerini yaptığına, geçmişte benzer bir durumun iPhone 4 bileşenlerinin iPhone 3GS kasasına yerleştirilerek denendiğine dikkat çekiliyor. Apple’ın üst yönetimi iPhone 4’ün tasarımının çıkardığı problemlerden yorulmuş olmalı ki, gelecek nesil iPhone’un kapsamlı tasarım değişiklikleriyle geleceği konuşuluyor.

İlgili – This is My Next

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER