Manşetler

Dedikodu: Apple önümüzdeki sonbahar yeni bir iPad modeli daha çıkarabilir

Apple rekabet ateşinin giderek arttığı tablet pazarında daha öne çıkmak için Retina ekranlı bir iPad’i eylül ayında düzenlenen geleneksel iPod etkinliğinde tanıtabilir mi? Daring Fireball blogunun Apple konusunda kredibilitesi yüksek editörü John Gruber ve TechCrunch böyle bir ihtimalin varolduğunu iddia ediyor.

John Gruber, Apple’ın ikinci iPad’i çıkardıktan sadece altı ay sonra üçüncü nesil iPad’i tanıtmasının biraz garip kaçabileceğini düşünüyor. Gruber’e göre belki de bu model gerçek anlamda yeni nesil bir model sayılmayabilir. iPad 2.5 veya iPad 2 Pro olarak adlandırılabilecek bu model iPad ürün ailesinin tepesine oturacak, ancak iPad 2 modellerinin yerini alan bir cihaz niteliğinde olmayacak.

John Gruber iPad 2’nin ekranının mevcut iPad’inkiyle aynı çözünürlüğe ve boyuta sahip olacağından yüzde 100 emin sayılır. Ayrıca kendisi iPad’in 2011 yılı içinde 2048 x 1536 gibi mevcutun iki katı büyüklüğünde çözünürlüğü barındıran bir ekrana sahip olacağını da düşünmüyor.

TechCrunch’ın yazdıklarına bakacak olursak, bu sitenin tayfası da “sonbahar süprizinin” iPad 3 olabileceği yönünde bazı duyumlar almış. Ancak sitenin bundan ötesine dair bir bilgisi yok. Şu anda tüm planın önümüzdeki birkaç hafta için de iPad’in yeni bir iterasyonunu çıkarmanın olduğunu söyleyen site gelecek sonbahardaki başka bir versiyon için de kapının açık olduğunu söylüyor.

Aslına bakarsanız, şimdiye kadar iOS cihazları bir yıllık aralarla tanıtılmıştır, Apple bizi böyle alıştırdı. iPad’in bu geleneği bozması her türlü ihtimali mümkün hâle getiriyor. iPad 2’de gelecek güncellemelerin kısıtlı oluşuna dair güvenilir kaynaklardan gelen haberleri  dikkate alırsak, Apple Google Android 3.0 Honeycomb tabanlı tabletlerle, BlackBerry PlayBook’la ya da HP TouchPad ile rekabet edebilmek için iPad 3’ün (ya da iPad 2.5’in) çıkışını öne çekebilir.

Bu noktada kullanıcılara da sormalı? Apple önümüzdeki sonbaharda iPad 3’ü çıkaracak olursa, yakında çıkması beklenen iPad 2’yi yine de alır mısınız?

İlgili – Daring Fireball
İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER