Teknoloji

Dedikodu: Apple iPhone 5’i 4 Ekimde tanıtacak

Gelen en son dedikodulara göre, Apple iPhone 5‘i 4 Ekim Salı günü tanıtacak. Apple’ın yeni CEO’su Tim Cook’un sahne alacağı etkinlikte Apple’ın beşinci nesil akıllı telefonu da ilk kez görücüye çıkacak. AllThingsD’nin kaynaklarından aldığı bilgilere göre bu tanıtımın birkaç hafta sonrasında cihazın piyasaya çıkışı gerçekleşecek. Apple’ın fazlasıyla beklenen bu telefonu mağaza raflarına yerleştirmek için acele ettiği belirtiliyor.

Aslında Apple’ın ne tanıtacağı tam olarak belli değil. Dedikodular şirketin bir yerine iki akıllı telefon tanıtabileceği yönünde. iPhone 4S olarak adlandırılan modelin daha makul fiyatlı bir iPhone olacağı, sözleşmesiz ve düşük bütçeye sahip kullanıcıları hedefleyeceği söyleniyor. Gerçek anlamda beşinci nesil cihaz olacak iPhone 5’te ise mevcut modeldekine göre daha büyük bir ekran, MacBook Air’daki gibi kalından inceye doğru giden bir profile sahip bir kasa ve NFC gibi işlevler bulunacak.

Cook’un tek rolü yeni cihaz veya cihazları tanıtmak olmayacak. O’nun yatırımcıları, basını ve kamuoyunu Steve Jobs’un yerini hakettiğini göstermek gibi bir rolü daha bulunacak. Aslında Tim Cook, Steve Jobs’un tıbbi izne ayrıldığı birkaç dönem boyunca şirketi düzgün bir şekilde yönetti, ancak O’nu Steve Jobs gibi kitleler önünde pek görmedik, özellikle de önemli ürün lansmanlarında.

iOS’in başındaki isim olan Scott Forstall, pazarlama lideri Phil Schiller ve internet servislerinden sorumlu başkan yardımcısı Eddy Cue gibi önemli isimlerin de yeni iPhone tanıtımında sahnede olması bekleniyor. Buna rağmen şovun yönetimi Cook’ta olacak. Bu arada tekrar belirtelim, herşey şu anda dedikodu aşamasında. Apple henüz etkinlikle ilgili basın davetini göndermedi ve tarihi netleştirmedi.

İlgili – AllThingsD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER