Teknoloji

Dedikodu: Apple 8 inç’lik iPad’i test ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

img_9906

Daha küçük ekranlı bir iPad dedikoduları bir süredir dile getiriliyor. Apple’ın Asya’daki tedarikçilerinden gelen bilgilere göre şirket bu tarz prototipleri test etme sürecinde. Wall Street Journal’ın haberine göre Apple tedarikçilerine 8 inç’lik daha küçük bir ekran barındıran tasarımlarını gösterdi.

Doğrusunu söylemek gerekirse, bir cihaz prototipi geliştirmek o cihazın mutlaka piyasaya çıkacağı anlamına gelmiyor. Apple bu bağlamda 5 inç, 6 inç veya 7 inç gibi farklı tablet prototiplerini de test etmiş olduğunu duymak da sürpriz gelmez. Ancak daha önce şu anki iPad’in sahip olduğu ekran büyüklüğünün altındaki tabletlerin iyi tablet deneyimi sunmadığı şeklinde bir fikir dile getiren Apple’ın eski CEO’su Steve Jobs’un ölümünden sonra şirketin bakışı değişmiş olabilir. Belki de, Steve Jobs hayattayken bu tarz test çalışmaları yapılıyordu.

Test çalışmaları yapılan 8 inç ekranlı iPad’in ekran çözünürlüğünün iPad ve iPad 2’nin 9.7 inç’lik ekranınınki gibi 1024×768 olduğu belirtildi. Daha küçük ekranlı bir iPad gerçeğe dönüşür mü, dönüşmez mi? Buna şu an için net bir cevap bulmak mümkün değil. Ancak Amazon’un 7 inç’lik Kindle Fire tabletinin ABD’de göstermiş olduğu başarıya bir cevap olarak 8 inç’lik iPad’i görebiliriz.

İlgili – Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER