Manşetler

Dedikodu: 2011’de daha küçük ekranlı ve çift kameralı bir iPad geliyor

Apple’ın yeni nesil iPad’iyle ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. Son havadis Rodman & Renshaw analisti Ashok Kumar’dan geliyor. Kumar’a göre Apple daha küçük ve kamera barındıran, 2011’in başında tanıtılacak bir iPad üzerinde çalışıyor.

Apple tabanlı teknolojilerin her sene güncellenmesi bilinmeyen birşey değil, bu nedenle herkes Apple’ın gelecek sene yeni bir iPad modeli tanıtmasını bekliyor. Ancak ortaya atılan yeni iddialar Apple’ın giderek kızışan tablet alanında rekabete kendini hazırladığını, donanımını da buna göre yeniden elden geçirdiğini gösteriyor.

Google’ın mobil işletim sistemi Android, iPad’e meydan okuyan en büyük rakip olarak gösteriliyor. Samsung Android tabanlı yeni tableti Galaxy Tab’i bu ayın başında tanıtmıştı. Samsung Galaxy Tab 7 inç’lik ekrana, hem önünde hem de arkasında kameraya sahip, bu sayede video sohbet avantajını barındırıyor. iPhone ve iPod touch’ın Apple’ın kendisinin geliştirdiği FaceTime video sohbet özelliğine sahip olduğunu düşünürsek, yeni nesil iPad’in de bu avantajı kullanmaması için hiçbir sebep olmadığını görürüz.

Daha önce ortaya atılan dedikodular gelecek nesil iPad’in sadece bir tek kameraya sahip olacağı yönündeydi. Ancak Kumar’ın verdiği son habere göre iki tane kameranın bulunması bekleniyor. Apple’ın daha küçük bir tablet cihazı üzerinde çalıştığı haberi ise Apple’ın diğer Android tabanlı tabletlerin, belki de özellikle Tab’ın çıkışıyla birlikte daha küçük ekranlı tablet modeli geliştirmeyi daha ciddi biçimde düşünmeye başladığını gösteriyor. Gelenekçi bir bakış açısıyla bakıyor olsaydık, güncellenmiş iPad’in orijinaliyle aynı ekran boyutuna sahip olup insanları cezbedecek bazı ek özellikleri barındırmasını beklerdik. Ortam koşulları ise daha farklı ihtimalleri de önümüze getiriyor.

Tabii ki, daha küçük ekranlı iPad hakkında dedikodular Apple yeni tablet cihazını tanıtıncaya kadar sürecek. Daha küçük bir iPad aynı zamanda tüketiciler için de daha mâkul fiyatlı bir ürün anlamına gelebilir. Bunun yanı sıra daha hafif ve tek elle de daha rahat kullanılacak bir anlamına da…

İlgili – GigaOM

İLGİLİ HABERLER