Eğlence

Death Stranding’i bekleyen iPhone, iPad ve Mac sahiplerine kötü haber

death stranding pc game pass death stranding director's cut

Hideo Kojima imzalı Death Stranding Director’s Cut versiyonunu 2023 sona ermeden iPhone, iPad veya Mac üzerinde oynamayı isteyenler için haberler pek iyi değil. Bu versiyonların yayıncısı olan 505 Games’ten yapılan açıklamaya göre, oyun severlerin biraz daha sabretmesi gerekiyor.

Stüdyonun X hesabından yapılan paylaşımda biraz daha zamana ihtiyaç duyulduğu ve oyunun 2024’ün başları itibarıyla iPhone, iPad ve Mac için yayınlanacağı belirtildi. Bu açıklamada kesin bir tarih verilmese de, oyunun Mac App Store sayfasında beklenen çıkış tarihi 31 Ocak 2024 olarak görünüyor. Fiyat etiketinde ise 399,99 TL yazıyor. Çıkış tarihi ve fiyat bilgilerinin şu aşamada kesin olmadığını belirtmekte fayda var.

Death Stranding 2019’da, Director’s Cut versiyonu ise 2021’de yayınlanmıştı. Apple, M1 ve sonrasında çıkardığı işlemcilerinin üstün üç boyutlu grafik yeteneklerini göstermek için grafik yükü “ağır” olan bu tür oyunlardan yararlanma konusunda istekli görünüyor. Mobil tarafta da A17 Pro işlemcili iPhone 15 Pro ve Pro Max modelleri bu oyunları çalıştırma görevine talip oluyor. Oyunun Apple cihazları için hazırlanan versiyonlarında da Cyberpunk 2077 ve Half-Life’tan içerikler bulmak mümkün olacak.

Death Stranding Director’s Cut sonrasında Kojima’nın diğer oyunları da Apple’ın cihazlarına gelecek

Death Stranding Director’s Cut versiyonunun iPhone, iPad ve Mac’e geleceğini geçtiğimiz haziran ayında açıklayan Hideo Kojima, gelecekte çıkaracağı oyunların da Apple’ın cihazlarında oynanabileceğini belirtmişti. Bu açıklamanın Death Stranding 2’yi kapsayıp kapsamadığı şu an için belirsizliğini koruyor. Bir süre önce Death Stranding’in sinemaya uyarlanacağı müjdesini de veren Kojima, doğrudan oyunun filme çevirisini yapmayacaklarını dile getirmişti.

İLGİLİ HABERLER