Eğlence

Dead Island 2’nin çıkışına erteleme

dead island 2

Dead Island 2, planlanandan daha geç bir tarihte oyuncularla buluşacak. Oyuncuların zombileri parçalayacağı oyun, ağustos ayında paylaşılan fragmanıyla “yeniden ortaya çıkmış” ve oyunun 3 Şubat’ta yayınlanacağı açıklanmıştı. Ancak işler planlandığı gibi gitmemiş gibi görünüyor. Yayıncı Deep Silver ve geliştirici Dambuster Studios, çıkış tarihini 28 Nisan’a erteledi.

Konuyla ilgili olarak oyunun Twitter hesabı aracılığıyla paylaşılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Dead Island 2’nin çıkışını ertelemenin ironisinin farkındayız ve biz de sizin kadar üzgünüz. Bu sadece 12 haftalık kısa bir gecikme ve oyunun geliştirme sürecinde son aşamaya gelmiş durumdayız. Çıkarmaktan gurur duyduğumuz bir oyun hazırladığımızdan emin olana kadar ihtiyacımız olan zamanı kullanmaya devam edeceğiz.”

Oyunun duyurusu 2014’te yapılmıştı. Proje iki kez başka bir stüdyoya verilmiş ve 2019’da Dambuster’ın direksiyona geçmesiyle birlikte süreçte gerçek anlamda ilerleme kaydedilmeye başlanmıştı.

https://twitter.com/deadislandgame/status/1593107373740146688

Dead Island 2 Alexa destekli sesli komutlarla bir ilke imza atacak

2011 çıkışlı Dead Island’ın takipçisi PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S ve Epic Games Store aracılığıyla PC’lerde oyuncularla buluşacak. Yeni Dead Island ile ilk kez bir oyunda Alexa destekli sesli komutlar kullanılmış olacak.

Dead Island 2 hakkında daha fazla detay öğrenmek içinse çok uzun süre beklemek gerekmiyor. 6 Aralık’ta gerçekleştirilecek bir etkinlikte oyunla ilgili bilgiler paylaşılacak. Bu etkinlik YouTube, Twitch ve oyunun internet sitesi üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

İLGİLİ HABERLER