Eğlence

Dead by Daylight evreni iki oyunla büyüyecek

dead by daylight

Dead by Daylight kısa süre önce yedinci yaşını kutlamıştı. Behaviour Interactive yedinci yılı kutlamak amacıyla yapılan yayında oyunun bir sonraki bölümü hakkında bilgiler paylaştı. Bu noktada oyuncuları tek bir oyundan fazlasının beklediğini belirtmekte de fayda var.

Oyunun evrenine iki yeni oyun daha eklenecek. Bunlardan ilki Until Dawn, The Dark Pictures Anthology ve The Quarry ile tanınan Supermassive Games tarafından hazırlanacak. Diğeri ise Midwinter Entertainment tarafından geliştirilecek. Bu oyunda çok oyunculu ortak çalışma deneyimine odaklanılacak ve açgözlülük, iktidar hırsı gibi temalar işlenecek.

Dead by Daylight, hayatta kalan dört kişinin bulunmadan, yakalanmadan ve katil tarafından paslı bir kancaya saplanmadan önce eski bir kapıyı onarmaya ve avlanma alanından kaçmaya çalıştıkları asimetrik bir korku oyunu. Maçlar, umutsuzluk ve sefaletten beslenen Entity (Varlık) olarak bilinen kötü niyetli bir örümcek tanrı tarafından yönetilen boyut dışı alemde gerçekleşiyor. Hayatta kalanlar, sadece ani tüyler ürpertici kaderlerinden kaçınmakla kalmamalı, aynı zamanda solup ruhları yutulmasınlar diye umutlarını canlı tutmak zorunda.

Supermassive’in oyunlarında genellikle işleri ilginç kılmak için düzenli seçimler ve hızlı gelişen olaylar ekseninde yoğunlaşan bir anlatıya odaklanılıyor. Bu seçimler kötü veya iyi şekilde sonuçlanıyor, ancak yapılacak doğru şeyin ne olduğu her zaman net şekilde anlaşılmıyor. Supermassive’in geliştirdiği oyun hakkında yeni detayların yıl sona ermeden paylaşılması bekleniyor.

Supermassive’in oyunları, işleri ilginç kılmak için düzenli seçimler ve hızlı gelişen olaylarla, tipik olarak anlatı ağırlıklıdır. Bu seçimler tüyler ürpertici kaderlerle veya şanslı bir kaçışla sonuçlanabilir ve yapılacak doğru şeyin ne olduğu her zaman net değildir. Bu oyun hakkında daha fazla bilgi yıl sonundan önce ortaya çıkacak, bu nedenle muhtemelen oyunda hangi karakterlerin yer alacağı ve hangi zorluklarla karşılaşacakları hakkında daha fazla bilgi edineceğiz.

Dead by Daylight evreni oyun ve çizgi romanla genişliyor

Dead by Daylight’ın yeni oyunlarının yanı sıra bir çizgi roman ve film uyarlamasının da yolda olduğunu belirtmekte fayda var. Dolayısıyla karşımızda giderek büyüyen bir evrenin olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER