Teknoloji

Günlük uygulaması Day One daha fazla fotoğraf ve günlük desteğiyle yenilendi

day one

Mac ve iOS’e özel günlük uygulaması Day One kapsamlı bir güncelleme aldı. İki yıllık bir geliştirme sürecinin ürünü olan bun yeni sürüm, geliştiricileri tarafından tamamen sıfırdan geliştirildi ve yeni bir uygulama olarak App Store’da yeniden yayınlandı.

Day One 2 olarak adlandırılan yeni uygulamanın sunduğu yenilikler arasında birden fazla günlük oluşturma, tek bir giriş içine birden fazla fotoğraf ekleme, iOS’te yeni bir harita görünümü, Mac versiyonunda fotoğraflı zaman çizelgesi ve yeni kullanıcı arayüzü bulunuyor.

DAY ONE 2 DAHA FAZLA FOTOĞRAF İÇEREN GÜNLÜKLER OLUŞTURMANIZI SAĞLAYACAK

Yeni uygulamanın kullanıcıları aynı anda en fazla 10 adet gizli günlük üzerinde çalışma imkanı buluyor. Ayrıca bunlardan herhangi bir tanesindeki girişi seçme, etiketleme ve silme de yenilenen günlük girişi yönetim araçlarıyla sağlanıyor. Girişler en fazla 10 fotoğrafa kadar destek sunuyor, halbuki daha önce sadece tek bir fotoğrafa izin veriliyordu. Böylelikle bir günü anlatmak için tek bir fotoğraf yerine birden fazla fotoğraf girip günlükte daha fazla görüntüye yer vermek mümkün olacak.

day one 2

Uygulamanın Mac versiyonu da kullanıcılara bu fotoğrafları kullanarak günlük girişleri içinde gezinme fırsatı veriyor. Böylelikle bir fotoğrafı çektiğinizde tam olarak ne yaptığınızı hatırlayabileceksiniz. iOS versiyonu ise yeni bir harita görünümüne sahip, bu görünüm aynı konumda yapılan günlük girişlerini veya yakınlarda çekilen fotoğrafları gösteriyor.

DAHA ÖNCE DAY ONE İÇİN ÖDEME YAPMIŞ OLANLARIN, YENİ VERSİYON İÇİN BİR KEZ DAHA ÖDEME YAPMASI GEREKİYOR

Day One’ın eski versiyonu mevcut olan en sezgisel günlük uygulamalarından bir tanesiydi. Yeni değişiklikler ile birlikte uygulamayı kullanmak daha düzgün ve zahmetsiz hâle geldi. Ancak mevcut kullanıcıların bile iOS versiyonu için 12,99 TL, Mac versiyonu için de 52,99 TL ödemeleri gerekiyor. Daha önce bir kez bu uygulama için para ödemiş olanların yeni versiyon için de az sayılmayacak ücreti gözden çıkarmalarını beklemek zor. Yine de, yapılan değişiklikler, iyileştirilen kullanıcı deneyimi ilk uygulamayı indirmiş olanlar için çekici gelebilir. Bu arada uygulamanın geliştiricisi Bloom Built ilk versiyonu da devam ettireceğini, bu hafta için hem orijinal Day One hem de Day One 2’nin yüzde 50 indirimle sunulacağını kaydetti.

İLGİLİ HABERLER