Teknoloji

David Karp Tumblr’ın para kazanma yolları üzerine konuştu

New York’ta düzenlenen TechCrunch Disrupt konferansında bir konuşma yapan Tumblr’ın kurucusu ve CEO’su David Karp, merak edilen bir çok konu hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Karp sitenin para kazanma yollarından, Başkan John Maloney’nin ayrılığının neleri değiştirdiğine kadar uzanan bir çok başlığa konuşmasında yer verdi. Karp, rakipleri Facebook ve Pinterest’e de değindiği konuşmasında, Tumblr’ın iPad uygulamasının da müjdesini verdi.

Konferansın moderatörü MG Siegler, Karp’a ilk olarak sitenin yeni özelliği olarak öne çıkarılan ”ücret karşılığı takipçilerin akışlarında güncelleme paylaşma” özelliğini sordu. Karp, henüz test edilmeye başlanan özelliğin Facebook ve Twitter’daki reklamlarla benzerlik göstermediğini dile getirdi. Tumblr’ın ”yaratıcı marka reklamcılığı” oluşturmaya çalıştığını söyleyen Karp, Facebook ve Google’ın reklamlarının yaratıcılığı desteklemediğini belirtti. Karp’a göre yaratıcı bir kitleye sahip olmaları, Tumblr’daki reklamları Facebook’takilerden daha etkili hale getirecek.

Karp, konuşmasında Facebook ve Pinterest gibi rakip olarak nitelendirilebilecek sitelere ekonomik modellerin dışında da değindi. Bulundukları ekosistemde kimseyi bir rakip olarak görmemek adına çok çabaladıklarını dile getiren Karp, şu ana kadar da bunun meyvesini topladıklarını ifade etti. Diğer siteleri daha çok bir şemsiye platform gibi gördüklerini söyleyen Karp, bu sitelere içerik aktarmanın şu ana kadar kendileri adına işe yaradığını belirtti. Karp, Facebook ve Twitter’ın Tumblr’a yönlendirdiği trafiğin Google’ınkinden fazla olduğunun altını gururla çizdi.

John Maloney’in ayrılmasına ilişkin olarak da konuşan Karp, Maloney’in kendilerini rayda tutmak için sıkı bir çalışma yaptığını ve sahip oldukları ekip sayesinde de bunu başardıklarını belirtti. Karp, konuşmasında Tumblr’ın bir sonraki adımı olarak da iPad uygulamasının yayınlanmasını işaret etti.

İlgili – The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER