Eğlence

David Bowie 69 yaşından kanser nedeniyle hayatını kaybetti

david bowie

David Bowie 69 yaşında hayatını kaybetti. Resmi Facebook hesabından yayınlanan açıklamada, Bowie’nin sözcüleri şarkıcı, aktör ve efsanevi müzisyenin kanserle 18 ay boyunca süren yürekli mücadelenin ardından aile bireyleri etrafı sarılı hâlde hayatını kaybettiğini söyledi. Ayrıca Bowie’nin ölümünü doğrulayan bir mesaj da resmi web sitesine yerleştirildi.

David Bowie’nin ölümü yayıncısı The Hollywood Reporter ve Moon ve yakında çıkacak Warcraft filmlerinin yönetmeni olan Duncan Jones tarafından da doğrulandı. Bowie’nin ölümü, özellikle yaklaşık bir buçuk yıldır kanserle mücadele ettiğini bilmeyen hayranlarında büyük şok yarattı.

Bowie sesini ve kendisini hayatı boyunca birkaç kez yeniden keşfettiği bir kariyer sürdü. 2003 yılından sonra sahne ışıklarından uzaklaşmaya başlar gibi göründü, ancak emekliliğinden yaklaşık 10 yıl sonra, 24’üncü stüdyo albümü The Next Day ile 2013’te geri döndü. Bu, müziğe olan ilgisini yeiden canlandırdı ve ölümünden önceki son albümü Blackstar da sadece birkaç gün önce yayınlanmıştı. Albüm daha şimdiden İngiltere ve ABD albüm listelerinde sırasıyla birinci ve ikinci sıralara yükselmişti.
İLGİLİ HABERLER