Eğlence

Tony Visconti: David Bowie’nin son albümü hayranlarına bir veda hediyesiydi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

david bowie

Ünlü müzisyen David Bowie, 10 Ocakta yaklaşık 18 aydır devam eden kanserle mücadelenin ardından hayata gözlerini yumdu. 1969 çıkışlı Space Oddity’den bu yana Bowie ile birlikte çalışan prodüktör Tony Visconti, sanatçının son albümünün hayranları için bir “veda hediyesi” olduğunu dile getirdi. Bowie’nin 25. stüdyo albümü Blackstar, geçtiğimiz cuma günü yayınlanmıştı.

Facebook sayfası üzerinden yayınladığı açıklamada Bowie’nin daima yapmak istediğini yaptığını söyleyen Visconti, ünlü sanatçının ölümünün de tıpkı yaşamının geri kalanı gibi bir sanat eseri olduğunu ifade etti. Bowie’nin vedasının bu şekilde olacağını bildiğini söyleyen Visconti, her şeye rağmen kendisini duruma hazırlayamadığını sözlerine ekledi.

Bowie’nin hastalığı ölüm haberinin açıklanmasına kadar gizli tutulmuştu. Ancak ölümün duyurulmasıyla birlikte hayranları, sanatçının son albümünde hastalığa dair ipuçlarını aramaya başladı. Blackstar’da yer alan Lazarus isimli şarkıda yer alan “Bak bana, cennetteyim/ Görülemeyecek yaralarım var.” dizeleri ünlü müzisyenin hastalığına ilişkin olarak bıraktığı ipuçları arasında gösteriliyor.

Bu da, son albümün Visconti’nin belirttiği gibi bir veda hediyesi şeklinde planlanmış olması ihtimalini artırıyor. David Bowie için “Aşk ve yaşamla dolu sıra dışı bir adamdı” diyen Visconti, “O daima bizimle olacak. Ancak şimdi ağlama zamanı.” cümleleriyle sözlerini tamamladı.

İLGİLİ HABERLER