Teknoloji

Datally ile acil durumlar için veriyi kenara ayırın

google datally
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google datally

Google Datally adlı veri tasarruf uygulamasına acil durum bankası özelliği ekledi. Böylelikle daha sonraki kullanımlar için verinin bir kısmını depolamanız mümkün oluyor. Öte yandan Datally, verinin boşa gitmemesi için gece vakti uygulamaların veri kullanımını kapatan uyku zamanı modunu da ekledi.

Acil durum bankası özelliği, günlük olarak ayırdığınız veri miktarına erişilmesinin ardından diğer uygulamaların internete erişmesini engelliyor. Ayrıca veri paketinin azaldığı şeklinde bir uyarı da veriyor. Google, bu özelliği kullanarak acil durum mesajları veya eve gidiş yolunu bulmak gibi acil durumlar için yeteri kadar verinin tasarruf edilebileceğini söylüyor.

Acil durum bankası ve uyku zamanı özelliklerini kurmak için ne kadar veri tasarruf etmeye ihtiyaç duyduğunuzu ve ne zaman yatıp ne zaman kalktığınızı uygulamaya girmelisiniz.

Datally her ülkedeki kullanıcıya hitap ediyor

Datally uygulaması geçtiğimiz kasım ayında Android için çıkarılmıştı. Bu uygulama özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki kullanıcıların kısıtlı verilerini idareli bir şekilde kullanmalarını amaçlıyordu. Aynı zamanda uygulama, sınırsız veri paketine sahip olmayan, internet üzerinden müzik dinleme veya video izleme sırasındaki kullanımlarında daha sıkı davranmak isteyenler için de ideal görünüyor.

Google geçtiğimiz haziran ayında uygulamaya bir gün içinde ne kadar veri kullanabileceğinizi sınırlama veya telefondaki kullanılmayan uygulamaları öne çıkarma gibi özellikler eklemişti. Eklenen son özelliklerle birlikte Datally veri planlarını idareli biçimde kullanmak isteyenlerin ihtiyaçlarına daha fazla cevap verecektir.

İLGİLİ HABERLER