Teknoloji

DARPA insansız hava araçlarını kablosuz bağlantı noktasına çeviriyor

İnternet bağlantısını gökyüzünden yeryüzüne taşımayı planlayanlar Facebook ve Google ile sınırlı kalmıyor. ABD Savunma Bakanlığı’nın gelişmiş araştırma ajansı DARPA da insansız hava araçlarını kablosuz bağlantı noktasına çevirmeyi planlıyor. Programın ilk testlerini ve geliştirme aşamalarını tamamlayan ajans, özellikle yönlendirilebilir antenlerin ve verimli radyo yükselticilerinin gelişimi konusunda ciddi adımlar attı. DARPA bağlantı noktalarını izleme faaliyetlerinde kullanılan insansız hava araçlarının içine yerleştirecek.

darpa-insansiz-hava-araci-internet-baglantisi-160414

Ajans bağlantı noktaları aracılığıyla sunacağı bağlantının hız bakımından 4G şebekeleri tarafından sunulan hızlarla rekabet etmesini amaçlıyor. Böylelikle internet bağlantısı halihazırda ulaşımı zor olan bölgelere doğru daha kolay genişleyebilecek ve ABD ordusunun izleme ve istihbarat gibi verilere erişimi kolaylaşacak. 2012 yılında başlayan bağlantı noktası programının ikinci aşamasına geçtiğimiz ay geçilirken, bu aşamada kara araçlarına kablosuz bağlantı vericilerinin ekleneceği ifade edildi.

DARPA’nın projedeki amacı Facebook ve Google’a kıyasla oldukça farklı olsa da, benzer fikirlerin sayısının artması bu projelerin uygulanabilirliğini göstermesi açısından önem taşıyor.

İlgili >> DARPA

İLGİLİ HABERLER