EğlenceManşetler

Dark Echo: Karanlığı ve gerilimi iliklerinizde hissedin

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dark-echo-1

Mobil cihazlar oyun yapımcıların önüne çok çeşitli imkanlar ve farklı ufuklar çıkardı. Yapımcılar bu cihazların teknik özelliklerinden faydalanarak sıradışı oyunlar geliştirme imkanı buldular. Ancak bütün bu farklılığın sadece akıllı cihazların teknik yeteneklerinden doğmadığını, tasarım konusundaki farklı perspektiflerin de bu süreçte önemli bir rol oynadığını unutmamak gerekiyor. Dark Echo, yeni dönemde farklı bir oyun hazırlamak için gerekli tüm unsurları beraberinde getiriyor.

dark-echo-2

Dark Echo başlatıldığında oyunculara oyunu cihazın sesi açık biçimde, özellikle kulaklıklarla oynamaları tavsiye ediliyor. Bu tavsiyenin neden verildiği ise oyun başladığı zaman rahatlıkla anlaşılıyor. Oyunda her seviyeye birer isim verilmiş. Söz konusu isimler, bölümde oyuncuların gerçekleştirmesi gereken şeyi veya hissetmeleri istenen duyguyu anlatıyor.

dark-echo-3

Dark Echo’nun temel mantığı ve nasıl oynanacağı oyunun ilk seviyesinde anlaşılıyor. Oyun tamamen karanlık bir dekorda görülen ses dalgaları ve ayak izleri aracılığıyla oynanıyor. Oyuncuların karanlık odadan çıkabilmeleri için ses dalgalarının hareketlerini dikkatli biçimde gözlemlemesi gerekiyor.

dark-echo-4

Dark Echo’da oyuncular gitmek istedikleri yöne ekran üstünde dokunarak hareket edebiliyor. Seçilen yönde hareket etmek mümkün olmadığında duvara çarpıldığı anlaşılıyor. Oyundaki temel amaç karanlık odaların çıkışını bulmak olsa da, bu yolda oyuncuların karşısına çeşitli engeller çıkarılıyor.

dark-echo-5

Dark Echo’da karanlığın içine gizlenen tehlikeleri uzaktan görmek pek zor değil. Zira tehlikeli bölgelerde ses dalgaları kırmızıya dönüşüyor. Bu bölgelerde oyuncuyu bekleyen tehdidin ne olduğu anlaşılamıyor ancak bu tehditten kaçılamadığı takdirde karşılaşılan sonun ne olduğu çıkan ses sayesinde rahatlıkla anlaşılıyor.

dark-echo-6

İlk etabın ardından işlerin değişmeye başladığı bölümlerde oyunun gidişatını kavramak zor olsa da, bir süre sonra bu sıkıntı ortadan kalkıyor. Ancak oyunun zevkini fazla kaçırmamak adına oyuncuların karşısına çıkarılan engellerin yapısı değişmeye başlıyor. Böylelikle Dark Echo’nun monotonlaşmasının önüne geçiliyor.

dark-echo-7

Dark Echo’yu iOS kullanıcıları 23-29 Mart haftası süresince ücretsiz olarak indirebilecek. Android kullanıcılarının ise Google Play Store üzerinden Dark Echo’ya erişmesi için 3,99 TL ödemeleri gerekiyor.

dark-echo-8

İlk bakışta Dark Echo’nun somut bir tasarıma sahip olduğunu söylemek mümkün değil. Ancak işin özünde basit tasarım, son derece etkileyici bir oyun deneyiminin kapılarını açıyor. Dark Echo özellikle kulaklıklarla oynandığı zaman oyuncuları hızla sarmalıyor, korku ve gerilim gibi duyguların gün yüzüne çıkmasını sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER