Ulaşım

Dara Khosrowshahi Uber CEO’luğuna getirildi

Dara Khosrowshahi uberUber’in uzun süren ve zaman zaman oldukça çalkantılı hâle gelen CEO arayışı sonunda nihayete erdi. Eski Expedia CEO’su Dara Khosrowshahi Uber CEO’luğuna getirildi. Şirketten henüz konuya ilişkin resmi duyuru yapılmasa da, ilk değerlendirmeler Uber’in yeni CEO’su konusunda isabetli bir karar verdiği yönünde.

Daha önce çıkan haberlerde Uber CEO’luğu için üç ismin gündemde olduğu belirtilmişti. Bu isimlerden birisi eski GE CEO’su Jeff Immelt idi. İkinci aday olarak ise HP’den Meg Whitman’ın ismi ortaya atılmıştı. Üçüncü adayın ismi ise dışarıya sızmamıştı. Ancak sürecin tamamlanması, Dara Khosrowshahi’nin gizemli üçüncü aday olduğunu gösteriyor.

Khosrowshahi’nin tercih edilmesinde diğer adaylarının tavrının etkili olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Immelt’in yönetim kurulunda yapılacak oylamadan hemen önce yarıştan çekildiği belirtilmişti. Whitman ise eski CEO Travis Kalanick’in şirketteki rolü azalmadığı takdirde görevi reddedeceğini açık biçimde duyurmuştu.

Dara Khosrowshahi Uber CEO’luğunda sıkı bir mesaiye girişecek

Dara Khosrowshahi’yi yeni masasında oldukça zorlu görevler bekliyor. Yeni CEO’nun ilk olarak Uber’in adeta “zehirli” kurumsal kültürünü düzeltmesi gerekiyor. Kalanick gibi yöneticilerin görevi bırakması ve daha “nazik” politikaların uygulamaya koyulması bu yönde gelişme sağlasa da, Uber’in hâlâ paraya tapan ve kural tanımayan bir şirket olmadığını kanıtlaması gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER