Manşetler

Danimarka’lı bir profesör iPhone 4’ün anteni konusunda uyarmış

Tüketici elektroniği tarihindeki en destansı “ben söylemiştim” anlarından bir tanesiyle karşı karşıya olmalıyız. Danimarka’nın Aalborg Üniversitesi’nde görevli, anten uzmanı Profesör Gert Frølund Pedersen iPhone 4’ün harici anteniyle ilgili kaygılarını telefon satışa çıkmadan önce iki hafta önce açıklamış.

10 Haziran günü kendisiyle yapılan bir röportajda Pedersen, Steve Jobs’un iPhone 4’ün yeni anteniyle birlikte açıkladığı daha iyi sinyal alış vaadinden etkilenmediğini, harici antenlerin artık eskide kaldığını ve vücut ile temas halinde olması neticesinde antenin sinyal alışında istenmeyen sonuçların yaşanabileceğini söylemiş:

“İnsan vücudunun her ortamda anten üzerinde bozucu etkisi olacaktır. Dokunma ile birlikte anten enerjisinin büyük bir kısmı ısı ve kayıp olarak boşa harcanacaktır.”

Pedersen’in üniversitesindeki araştırmacıların yaptığı çalışmalar herhangi bir telefon anteninin sinyalinin doğru yerden tutulması halinde yüzde 90 oranında bastırılabileceğini gösteriyor. Ancak profesör deri ile temasın da dikkat edilmesi gereken başka bir husus olduğunun da altını çiziyor. Bu arada Apple’ın önerdiği ampirik çözümün yerine biraz daha tutarlı bir çözüm öneriyor. Eğer bir telefona iki tane anten konulursa, birisinin aldığı sinyalin engellenmesi durumunda diğeri işlevini görmeye devam edebilir. Bakalım Apple önerdiği çözümde ısrar etmeyi sürdürecek mi?

İlgili – ComON.dk

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER